Fikk ny stue med wow-effekt

Fargedryss og malte vegger gav nytt liv til småbarnsfamiliens oppholdsrom. Se forvandlingen.

Stue med blikkfang
© Kim Ahm

Småbarnsforeldrene hadde sett seg helt blinde på den mørke og trange stuen sin. De søkte hjelp hos BO BEDREs innredningsekspert, og vips, så var stuen blitt helt ny.

Klikk videre og se hvordan det så ut før!

Før: Så seg blinde på stuen
© Privat

Alle møblene sto og trykket seg sammen i den ene enden av rommet, mens den andre delen av stuen var helt tom. De mørke persiennene stjal lys og lukket rommet. Paret hadde akkurat rukket å flytte inn i huset før de fikk sitt første barn. Like etterpå kom det jammen en til, og alt gikk i stå innredningsmessig. Etter å ha bodd der i fem år, var de blitt så vant med stuen sin at de ikke klarte å se hvordan den kunne bli finere.

Nå: Nye soner i stuen
© Kim Ahm

Nå stopper gjestene opp en ekstra gang når de går inn i stuen. Dramatisk tapet, nye farger og en tydeligere inndeling av stuens forskjellige soner, har gjort rommet både spennende og harmonisk. Alle veggene ble malt hvite, og gulvet ble slipt og behandlet med lut.

Tapetet er fra Woodland, Prestigious Textiles, Coppice Olive, 489 kr per rull, Fargerike. Putene Dot, 679 kr, Hay. Pledd, 2700 kr, Aymara/Bolina. Lysestakene Astack, 199 kr per stykk, og sofabordet Gitt, 4699 kr, fra Hay. BTC-taklampe, 4999 kr, Cornelias Hus. Trebil av Kaj Bojesen, privateie. Skrivebordsplaten Vika Amon, 315 kr, Ikea.
Tolix-stol, 1699 kr/Bolina. Rød bordlampe, 2800 kr, Jieldé/Eske.

En rød tråd i rommet
© Kim Ahm

Den ene langveggen ble tapetsert, og mursteinsveggen malt i en mørk farge. For å bryte opp det mørke er tilbehør i knallfarger som lime, sølv og rødt brakt inn i stuen. Disse fargene fungerer som rommets røde tråd, og binder det hele sammen.

Innførte industristil
© Kim Ahm

Mursteinsveggen er malt i tapetets mørke grunnfarge, for å skape dybde i rommet, Samtidig understreker fargen den rå industristilen som er valgt på mye av tilbehøret. Industristilen spiller på lag med den grove mursteinsveggen. Mye lysinnfall hindrer stuen i å bli for mørk.

Kontor i stuen
© Kim Ahm

På motsatt side av stuen er det lagt til rett for både oppbevaring, et hjemmekontor og masse gulvplass til barnas lek og moro.

Skapte sammenheng med farger
© Kim Ahm

Det kan være vanskelig å sette fingeren på hva det er som binder innredningen sammen, men det handler ofte om å skape en rød tråd. Det kan være en farge, et materiale eller et annet tema som går igjen i innredningen. Her er det fargene svart, lime og rødt som fortsetter fra tapetet og over i arbeidsbordets lampe, sofaputene og pyntetingene på hyllen.

Smart skrivebord til stuen
© IKEA

Hjemmekontoret er en utfordring å innrede for de aller fleste. Synet av et rotete bord med laptop, papirer og liknende kan lett forårsake både stress og dårlig samvittighet. Hos denne familien har vi valgt et frittstående bord som krever ordenssans og jevnlig opprydning. En annen løsning kan være for eksempel det nye Vika Veine-arbeidsbordet, som kan slås sammen når det ikke er i bruk. Lokkets innside er fôret med filt, noe som gjør at det både absorberer lyd og fungerer som en oppslags-tavle. 850 kr for bordplate, bordben kommer i tillegg, Ikea.

Hyggelig skrivebordslampe
© House Doctor

En funksjonell lampe som passer inn er et must ved arbeidsbordet som er synlig i stuen. Denne enkle, industrielle modellen står stabilt, kan justeres, og er dekorativ i seg selv. 1800 kr, House Doctor.

Røff stil med klokke på veggen
© Rosendahl

Den industrielle stilen kjennetegnes ved det rå, fabrikkaktige og effektive uttrykket. Arne Jacobsens veggklokke fra 1956 er en klassiker, og et flott grafisk element i rommet. AJ City Hall Clock 290, fra 1745 kr til 2745 kr, Rosendahl/Illums Bolighus.