Køkken med organiske former og buet væg
© Nordiska Kök

Stadig flere tenker utenfor boksen: Fjern hjørnene fra boligen din

Ta det helt med ro, vi alle skal ikke sitte i hvert vårt "oval office", men noe tyder på at vi har hentet litt inspirasjon derfra. Se de flotte eksemplene her.

Buene er tilbake! For noen kanskje bedre kjent som 90-tallsbuen, eller kanskje vekker det assosiasjoner til det gamle Romerriket? De naturlige, organiske formene fra fortiden har tatt oss med storm, og de er å finne overalt på Instagram.

Buen trenger imidlertid ikke bare fremstå som den klassiske døråpningen som vi kjenner det – den kan også integreres i både kjøkkenelementer, veggene og badekaret. Ta en titt her og la deg inspirere til ditt neste (buede) boligprosjekt.

Køkken med organiske former og buet væg

Minimalistisk kjøkken fra Nordiska Kök. Det buede høyskapet er bekledd i eiketrefinér innvendig som skaper en varm atmosfære når man åpner det.

© Nordiska Kök
Kjøkken med organiske former og buet vegg

Minimalistisk kjøkken fra Nordiska Kök. Endeskapet er laget med en rund form som mykner opp overgangen mellom kjøkken og oppholdsrom.

© Nordiska Kök

Det runde kjøkken

Vi befinner oss i en tid hvor alt naturlig inviteres inn i hjemmet vårt. Både som materialer, men også i former. Der hvor vi vanligvis har sett harde, skarpe vinkler, ser vi nå avrundede og myke former.

Spesielt på kjøkkenet. Her ser vi stadig flere buede skap, benker og kjøkkenøyer som avrundes i enden, mens vi på badet opplever det samme på skapelementer, men også på veggene. I stedet for å bygge dusjen i rette vinkler, har man begynt å lage runde «hjørner». Ta for eksempel en titt på dette flotte badet, som selvfølgelig står helt i tråd med tidens største trend.

Et stort, buet høyskap i gyllen eik står som blikkfang i kjøkkenet og danner et tydelig rom. Skapet er ikke bare et estetisk grep, men er utformet for å utnytte rommet og absorbere det som var korte skillevegger ut mot gangen.

© Foto: Knut Folstad
Skreddersydd kjøkken i mørkt tre og med buer

Den mørke kjøkkenøyen er bokstavelig talt buet - den organiske knekken på midten gir rommet et mer levende uttrykk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Buet flisevæg på badeværelse
© Marokk
Buet flisevæg på badeværelse
© Marokk

Avrundede vegger

De fleste av oss kan trå litt ut av komfortsonen når det er snakk om de avrundede skapene eller en liten buet vegg. Imidlertid er det andre som tar trenden helt ut og bygger hele boliger i avrundede former.

De organiske formene skaper en helt annen atmosfære i rommet sammenlignet med klassiske, vinkelrette malte vegger, og selv om du kanskje ikke ønsker å ta med deg de avrundede veggene rundt i hele boligen din, kan du fint hente inspirasjon og komme langt på vei bare ved å lage et par buede vegger i entréen eller på badet.

Buede vegger er å finne overalt i dette enestående hjemmet som man nesten kan gå på oppdagelse i.

© Andreas Mikkel Hansen Styling: Glottipress

Bak de buede veggene gjemmer det seg rom. Dørene er perfekt integrert i buene.

© Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glottipress

LES OGSÅ