Sengehygge

Behov for friskere takter på soverommet? Joda, det finnes mange måter å gjøre det på, men vi har i alle fall funnet sengetøy og andre myke tekstiler for å gjøre sengekosen langt på vei komplett.

© Himla

Lange gardiner kan fort ta mye plass i rommet, men velger du lett lin­ unngår du det bastante uttrykket. Ikke bare skjermer de for innsyn, de gjør også at morgenlyset siver gradvis inn og gir deg en myk start på dagen. Gardin­lengde, Dalsland, fra 999 kr fra Himla.

© Invit

Kledd i tekstil og med mulighet for en myk forlengelse på den ene eller begge sider, blir sengen Pardis fra E15 nesten som en sofa. Pris på forespørsel fra Invit.

© Høie

Sengetøy skal være pent, men også svalt og behagelig mot kroppen­. Som Evy i bomullsateng, 750 kr for et sett fra Høie.

© Hay

Et mykt pledd er både varmende og vakkert på sengen. Crinkle, 879 kr fra Hay.

© Larusi

Mykt linsengetøy i herlige­ brente toner gjør det litt vanskeligere å stå opp enn vanlig, men det er det verdt! Putetrekk, fra 628 kr, dynetrekk, fra 2081 kr fra larusi.com.

© Garbo Interiors

Mange av oss har koseklær som ligger klar til sløve morgener og like sløve kvelder. Men kanskje er det på tide å bytte ut de slitte jogge­buksene­ med silke og kasjmir fra Shuj? Deilig og mykt mot kroppen­, og så elegant at du glatt kan beholde­ antrekket på når du beveger deg utendørs. Langermet T-skjorte, 2398 kr, jakke, 2970 kr, bukse, 2627 kr fra garbointeriors.com.

© Broste

Ja, det får man når man bare kan rulle ut av sengen og rett til favorittplassen foran vinduet, innlullet i et pledd mens dagen sakte begynner. Benk, 2722 kr, tynn madrass, 392 kr, pledd, 392 kr, alt fra Broste.

© Høie

Det er vanskelig nok å komme seg ut av sengen på kalde vinterdager, særlig med sengetøy i bomull og lin fra Høie. Så sørg for at tærne har noe mykt i vente når de først lander på gulvet. En rye gjør nytten, og sørger samtidig for at rengjøringen går glatt når den tid kommer. Sengetøy, Ane, fra 1350 kr, pledd, Lom, 570 kr fra Høie.

© Hay

Puter må til. Mange puter. Fray, fra 929 kr fra Hay.

© Broste

Godt nytt, det lønner seg å la sengen stå uoppredd! Midden får dårlige levekår og tekstilene får luftet seg før du legger deg igjen om kvelden. Og med sengetøy i lin ser en litt rufsete seng bare innbydende ut! Bonus nummer to? Lin er selvrensende. Løp og kjøp! Sengetøy, fra 1480 kr, pyntepute, fra 259 kr fra Broste.