Funksjonelt soverom med hyggelig hulestemning

Soverommet skulle ha mange funksjoner, men først og fremst skulle det være hyggelig og rolig. Løsningen ble harmonerende farger og et nærmest usynlig garderobeskap.

Soverommet er harmonisk i rolige toner
© Pia Winther

Rolige toner i grå og brun skaper en naturlig harmoni i soverommet. Plakaten er et printet bilde fra NASAs hjemmeside, og rammen er fra Desenio. Rispapirlampen er fra Jysk.

Mørke farger skaper ro

Et hyggelig, rolig og funksjonelt rom med plass til klær og en hel familie. Det var premisset for soverommet på tolv kvadratmeter. Umiddelbart kan det høres ut som en umulig kabal, men her er den løst med perfeksjon. Gråbrune vegger skaper en rolig ramme for det harmoniske interiøret, og til tross for at et innebygget garderobeskap dekker nesten en hel vegg, fremstår det nett. Her bor Signe, Søren og sønnen Svend på tre år.

Lekker farge og behagelig seng på soverom
© Pia Winther

Den lekre veggfargen er akkurat passe mørk, heter Fårö 560 og kommer fra Beckers. Gardinene og gardinstengene er fra Ikea.

Et multifunksjonelt rom

– Vi ønsket oss et multifunksjonelt rom. Vi sover her alle tre, og derfor er sengen på 210 x 210 centimeter. I tillegg skulle det være plass til så mye som mulig av klærne våre, forteller Stine, som hadde fokus på gode, smarte løsninger, som også skulle være så funksjonelle og hjemmelagede som mulig.

TIPS! Abonnerer du på vårt nyhetsbrev, får du shoppingtips og designnyheter på mail fra oss hver uke.

Spesialtilpasset garderobeskap på soverommet
© Pia Winther

Huset er gammelt og skjevt, og oppbevaringsplassen er ikke stor. Men ved å bruke skapstammer fra Ikea, tilpasse dørene og deretter bygge det hele inn med en ramme, ble plassen utnyttet maksimalt samtidig som garderoben ikke ble for dominerende. Ved å male skapdørene i samme farge som veggen, er det nærmest som de «forsvinner».

En hyggelig hulestemning

– Det var viktig for oss å skape en hyggelig hulestemning, noe vi har oppnådd med den mørke fargen. Vi oppdaget at soverommet er det rommet i huset vi tilbringer flest timer i, selv om vi sover de fleste av dem. Derfor vil vi helst ikke forholde oss til så mye mer der inne, avslutter Stine.

Lyst på mer soveromsinspirasjon? Se disse 16 imponerende soverommene

Deilig dyne på soverommet
© Pia Winther

Fargeholdningen er gjennomført, helt ned til det duse sengesettet.