Her er stresslessens arvtager

Den nyeste hvilestolen fra Sunnmøre vekker oppsikt med lekkert design. Se hvorfor Nordkapp fikk Merket for godt design.

Ny, norsk designstol
© Stordal Møbler

Stolen Nordkapp ser ut som en lekker loungestol, men er i virkeligheten en regulerbar hvilestol. Dette er en helt ny stoltype på hvilestolmarkedet, som er dominert av store stoler som har høy rygg og tar mye plass - også estetisk.

"Er dette starten på en ny stoltype fra Norge", spør juryen satt av Norsk Designråd, som tildelte Nordkapp Merket for godt design i mars.

Elegant hvilestol
© Stordal Møbler

Nordkapp representerer noe nytt med sin letthet og særegne design. Ryggen kan lenes bakover, og utformingen inviterer til flere ulike sittestillinger.

Lages av familiebedrift
© Stordal Møbler

Stolen produseres av familiebedriften Stordal Møbler AS på Sunnmøre, som fikk sin første designpris Merket for God Design med hvilestolen Rektangel i 1970. Nordkapp ble til i samarbeid med designbyrået Inventas.

Norsk design i Shanghai
© Stordal Møbler

Stordal Møbler er nådd langt ut i verden med hvilestolene sine i Skandinavisk design. Nordkapp er kronjuvelen i designkolleksjon DesigNature, som er i salg hos eksklusive forhandlere i Europa som østerrikske Lutz og danske Illums Bolighus. Høsten 2011 åpner de egen flaggskipsbutikk i Shanghai, og Nordkapp vil bli med på ferden.