22 stilsikre sofaer med det lille ekstra

Gjør hjemmet ditt mer spennende med en unik sofa! Her er våre favoritter innen skulpturelle, formfulle, fargerike og innbydende sofaer.

Sofaen har en dominerende posisjon i innredningen

... Først og fremst fordi den som regel er stuens største møbel, men også fordi den, mere end noe annet møbel, er toneangivende for resten av innredningen. Den definerer stilen og atmosfæren, uansett om uttrykket går i den klassiske eller den innovative retningen.

Sofaen skal uttrykke en personlighet som matcher dens eier, men den skal også omfavne både komfort og funksjon.

Arkitektonisk

Eave sofaen fra Menu er inspirert av arkitekturen. Sofaen har en distinkt detalj i form av buede polstrede armlener som gir sofaen et uttrykksfullt preg. Fås i flere ulike størrelser og farger.

Eave sofa, fra 37 190 kr, Menu.

Ulike farge- og materialkombinasjoner

Er du sulten på mer farge i interiøret? Arbour sofaen er designet av Andreas Engesvik & Daniel Rybakken for HAY, og kommer i en rekke ulike fargekombinasjoner. Fås med ramme i eik, valnøtt, sort-, rød- eller grønnlakkert bøk.

Arbour sofa, fra 27 309 kr, Hay.

Tidløs og elegant

Offset sofa, designet av Norm Architects, er diskré, vakker og elegant.

Offset sofa, Fra 316 195 kr, Menu.

Sofa med komfort

Den høye sittekomforten og det smakfulle designet gjør at denne sofaen er en av våre favoritter. Sofaen heter Marenco og ble designet av Mario Marenco helt tilbake i 1970. Den har en sjenerøs sittedybde med store, myke polstrede puter.

Marenco sofa, 74 795 kr, Arflex.

Ukonvensjonell sofa

Designet til DS-1025 Terrazza sofaen er hentet fra de hylle-lignende fjellformasjonene man finner i de sveitsiske alpene. Sofaen ble designet av Ubalg Klug tilbake på 70-tallet, og er i dag et ikon i designhistorien.

Terrazza sofaen, Pris per modul fra 19 990 kr, De Sede.

Italiensk design

"8" Otto er en sofa designet av Piero Lissoni for Cassina. En behagelig, nøktern og minimalistisk sofa, med vakre detaljer og høy komfort.

"8" Otto, fra 83 135 kr, Cassina

Norsk ikon

Tiki-sofaen er designet av Andreas Engsvik for Fogia. Tiki er et møbel med høy komfort, og et elegant og eksklusivt designspråk.
Fås i to størrelser.

Tiki, Fra 45 830 kr, Fogia.

Formfull og luftig sofa

Inspirasjonen til denne sofaen fikk designer Chris Martin da han var på et bakeri og så et stekebrett med nybakt loff. Sofaen har myke, fyldige puter som gir god komfort, og et understell og sidepaneler av tynne stålrør som holder polstringen sammen.

Fås i flere forskjellige trekk, og med sitt skulpturelle uttrykk blir den garantert et fint tilskudd hjemmet.

Mega sofa, fra 48 750 kr, Massproductions.

Tidløs luksus

Sofaen 675 Maralunga 40 er en del av Cassinas berømte kolleksjon I Contemporanei og ble designet av Vico Magistretti i 1973. Den har en karakteristisk form og et tidløst design - en skikkelig designklassiker.

675 Maralunga 40, Pris fra 68 835 kr, Cassina. Fås hos Nordiska Galleriet.

Skulpturell

DS-707 tre-seter sofa er designet av Philippe Malouin for DeSede og er en visuell perfeksjon av en form. Tilgjengelig som lenestol eller som en modulær sofa som kan kombineres på uendelige måter.

DS-707, pris fra 92 890 kr, DeSede.

Vakker blå

En blå drøm av en sofa Rico sofaen fra Ferm Living har et innbydende klassisk design med myke former og rene linjer. Finnes både som 3-seter og sjeselong, og kommer i flere ulike farger. Vår favoritt er utvilsomt den isblå versjonen.

Roci sofa, fra 34 395 kr, Ferm Living.

Sofa for to

Her er det godt å finne roen sammen! Denne nette sofaen er designet av Anderssen & Voll for Muuto.

Oslo sofa, pris fra 25 995 kr., Muuto.

En myk drøm

Enhver sofa blir hakket mer spennende med mønster i stoffet. Den deilige Togo sofaen er designet av Michel Ducaroy, og har vært en ikonisk Ligne Roset klassiker siden 1973. Denne sofaen har ultimat komfort, og er et designobjekt du kan la gå i arv!

Togo sofa, Pris fra 36 395 kr., Ligne Roset.

Unikt design

Croissant sofaen fra Gubi har et svært spennende design. Midt i blinken for deg som ønsker en sofa som skiller seg ut.

Croissant sofa, 89 475 kr, Gubi.

Sofa med uendelige muligheter

Camaleonda 3-seters sofa er designet av Mario Mario Bellini for merket B&B Italia. Modulsystemet gjør at du kan sette sammen den kombinasjonen du ønsker, samtidig som sofaen beholder sin unike karakter.

Camaleonda sofa, pris fra 135 495 kr, B&B Italia.

Ikonisk sofa

Den klassiske LC-sofaen ble designet av designertrioen Le Corbusier, Pierre Jeanneret og Charlotte Perriand i 1928. Dens enkle, tidløse design gjør at sofaen er like fin i dag, 90 år senere.

LC-sofa, pris fra 150 670 kr, Cassina.

Skarpe linjer

GamFratesi har designet Silhouette sofaen for HAY. Sofaen er en lekker kombinasjon av skarpe linjer og myke puter, med elegant kontrastsøm av skinn i brun konjakk.

Silhouette sofa, pris fra 31 285 kr, Hay.

Sofa til deg som har begrenset plass

Loafer SC25 sofaen fra Space Copenhagen for &Tradition kommer med en bredde på kun 150 cm. Den nette størrelsen gjør det mulig å skape en elegant innredning, selv på et lite areal.

Loafer SC25 sofa, pris fra 40 485 kr, &Tradition.

Selvkomponert sofa

Can 3 Seater ble designet av Ronan og Erwan Bouroullec for Hay. Sofaputer, skumpute og fjærfyll hviler på understellet av stål, og en elegant canvas-duk holder delene på plass i en behagelig vinkel.

Fås i et stort utvalg av stoffer og teksturer, slik at du garantert finner en kombinasjon som kan passe nettopp ditt hjem og din stil.

Can 3 Seater, pris fra 29 785 kr, Hay.

Norsk designsofa

Sofaen Outline, designet av Anderssen & Voll, har ett lett uttrykk og myke puter man får lyst til å synke ned i.

Outline sofa, fra 33 395 kr, Muuto.

Stramt design

Den elegante sofaen Develius er designet av Edward van Vliet for &Tradition. En elegant, minimalistisk og deilig modulsofa.

Develius Sofa, pris fra 34 418 kr, &Tradition.

Klassisk sofa

Denne sofaen fra Fredericia Furniture har et klassisk og tidløst design. Kan fås i flere ulike farger og tekstiler.

5623 Calmo 80 3-seter, fra 55 907 kr, Fredericia Furniture.