© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Malene Birger designer ny eklektisk kolleksjon for SlettVoll

Designer Malene Birger flytter fra sted til sted som en nomade. Hun er i konstant bevegelse. Karrieremessig hopper hun lekende lett mellom mote, kunst og interiør, og alt hun tar i får et umiskjennelig Malene Birgersk preg. Det gjelder også kolleksjonen hun nylig har lansert for Slettvoll.

Et estetisk multitalent

De fleste forbinder nok Malene Birger med internasjonal mote. Stilen hennes har imidlertid vist seg å være enkel å overføre til interiør, og den kommer nå til uttrykk i en ny stor kolleksjon for Slettvoll. Kolleksjonen er et møte mellom Slettvolls rene, enkle møbler og Malene Birgers sterke estetikk, som hun har foredlet gjennom mer enn 30 års arbeid med mote, interiør og kunst. Verdier som høy kvalitet, godt håndverk og et internasjonalt blikk er fellesnevnere i møtet mellom Slettvoll og Malene Birger

Malene Birger har designet en kolleksjon som består av alt fra møbler, lamper, tepper, interiørobjekter, kunst, skulpturer og møbel tekstiler for den norske familie- og møbelbedriften Slettvoll. Hele serien bærer et tydelig preg av Malene Birgers karakteristiske stil, som kjennetegnes av en nomadisk tilværelse der hun reiser verden rundt og henter inspirasjon

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Kolleksjonen inneholder også lamper, tepper og teksiler som man kan trekke Slettvoll-møblene med. Malene Birger har designet alt slik hun selv ville hatt det. Kolleksjonen er på vei ut i butikkene, og det samme er Malene Birgers tredje interiørbok MOVE&ART. Der kan man lese mer om hennes designfilosofi.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Umiskjennelig grafisk og eklektisk

Uttrykket er umiskjennelig Malene Birgers, og det har fått lov å utfolde seg i mange retninger. Hun har designet alt fra tepper og tilbehør til keramikk, kunst og ikke minst en tekstilkolleksjon, som man kan få trukket Slettvollmøblene med. I tillegg til å være grafisk, monokrom og eklektisk er stilen også farget av Malene Birgers tilværelse som nomade.

– Siden jeg var 20 år har jeg flyttet mer enn 30 ganger. Å flytte gir meg ny inspirasjon og energi. Stilen min endres med meg, og den fornyes litt hver gang, forteller Malene Birger.

Tilbehør som små esker til oppbevaring finner man også. Hun liker ikke rot, og derfor har hun designet objekter som hjelper med å holde det ryddig.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Palmer og Picasso

Et av stedene hun har et godt forhold til, og som også har påvirket stilen hennes, er Mallorca.

– Jeg har alltid følt meg hjemme der. Under palmene. Mallorca har en følelse og energi som passer meg bra. Der møter jeg nye mennesker og oppdager små verksteder, byer og workshops og blir inspirert. Hvor jeg bor, og det jeg gjør i livet former universet mitt, forklarer Malene Birger.

Egen kunst er en stor del av den nye kolleksjonen for Slettvoll, og kunst er en stor del av livet hennes.

– Kunsten har gjennom de senere årene blitt en del av uttrykket mitt og mange kunstnere inspirerer meg. I mine øyne er Picasso mesteren over alle. Jeg er også begeistret for Soulages, Cy Twombly, Motherwell og Franz Kline. Maleriene som jeg har laget for Slettvoll er skulpturelle, abstrakte former, som naturligvis er i fargene svart og krem. Jeg prøver å utvikle med hele tiden og har fremdeles mye å lære. Men kunst inspirerer meg på alle plan, og den er alltid med meg, fortsetter hun.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

- "Slettvoll ønsket hele min verden"

I løpet av de siste 17 årene har Malene Birger renovert, designet og skapt seg et hjem i London, Italia og på Mallorca. Hun er blitt en mester til å skape en hjemmekoselig følelse samtidig som det er rom for eventyrlyst. Hun ser den nye kolleksjonen for Slettvoll som et «hjem» som andre kan adoptere om de vil.

– Jeg håper at de som kjenner meg vil gjenkjenne stilen hos Slettvoll. Jeg har mitt eklektiske og maksimalistiske uttrykk, en miks av materialer, kontrastfylte kombinasjoner, masser av tekstiler og selvfølgelig striper, sebra, svart og krem, men også i noen få farger. Kunsten, keramikken og designuniverset mitt er for første gang sterkt presentert utenfor mitt eget hjem. Slettvoll har ønsket hele min verden, og det er jeg utrolig glad for.