Loftet var planløst og rotete

Nå er det bundet sammen med en helhetlig fargepalett.

Oppgradering av loft
© Produsentene

Hva kan gjøres med dette loftet?

Spørsmål fra en leser

Loftet er 60 m2 men mye forsvinner under skråtaket og eierne har vanskelig for å bestemme bruksområde. Vi hjelper!For ti år siden fikk vi bygget på et loft på huset vårt fra 1963. Loftet er 60 kvadratmeter stort totalt, med herlig lys og fantastisk utsikt. Tross alle de gode kvalitetene ved rommet får vi ikke til å innrede det, vi vet heller ikke riktig helt hva vi skal bruke det til. Resultatet er at vi bruker det til alt og ingenting. Bak pipeveggen er omtrent 20 kvadratmeter, og her har vi lyst til å lage en sove-alkove. Vi har nylig satt opp en fin skapvegg her inne også. Men hvordan kan vi finne en stil som utnytter rommet på best mulig måte?

Hilsen Helle

FØR: Loftet er 60 m2 men mye forsvinner under skråtaket og eierne har vanskelig for å bestemme bruksområde.

Tepper og puter fra Au Maison

Svar fra stylisten

For et herlig rom! Jeg forstår godt at dere vil utnytte både plassen og utsikten maksimalt. Jeg ser også at dere er litt forvirret rundt stil, materialvalg og ikke minst bruksområde for loftet. Selv om rommet er stort, er det mye forlangt at det skal evne å være både soverom, spiseplass, lesekrok og treningsrom. De bratte skråtakene er også en utfordring for plassutnyttelsen.

Jeg ser at dere har forsøkt å utnytte kneveggene på best mulig måte ved å sette hyller her, men resultatet er litt desperat. Jeg skjønner at dere vil utnytte den sparsomme veggplassen, men det er mer elegant å omfavne skråtakene heller enn å amputere dem på denne måten.

Jeg er enig i at rommet bak pipen er en god sovealkove, deretter foreslår jeg at de øvrige 40 kvadratmeterene får bli en voksenstue, med plass til ro, lesing og kos. Det innebærer at dere verken skal ha tv eller trimsykkel her. Og slett ikke en spiseplass. Til gjengjeld kan dere få plass til noen deilige loungemøbler som man kan slenge seg ned i.

Teppe på teppe og haugevis med puter gir rommet varme og tekstur. Alt i bildet, fra Au Maison.

Det er heldigvis mye man kan gjøre uten å blakke seg eller involvere håndverkere!

Oval Room Blue, India Yellow og Down Pipe
© Produsentene

Jeg foreslår også at dere maler vegger, vinduskarmer og skapdører i en og samme farge. Hvitt er rett og slett for kjedelig, prøv den nydelige nyansen Oval Room Blue fra Farrow & Ball, eller en mer konservativ grå, som Kønrøg eller Bagdad Grey fra Flügger. Sett så inn noen (ikke altfor) store møbler, samt rikelig med puter, pledd og gulvtepper i nyanser av blått, grått, sandfarget, brunt, petroleum og oker.

Noen elementer av messing, rav og røykfarget glass, samt noe fin keramikk vil heller ikke være feil. Unngå hvitt og røde nyanser helt, og vær beinhard med hva som ellers får komme inn i rommet. Så skal dere se det skjer mirakler på loftet!

Vennlig hilsen Katrine

Fargeprøver i nyansene Oval Room Blue, India Yellow og Down Pipe fra Farrow & Ball, forhandles av blant andre tapetgalleriet.no.

Putetrekk i okergul velur
© Produsentene

Putetrekk i okergul velur fra Caravane.

God lenestol
© Produsentene

Lenestolen Lorna har en strømlinjet form og lages på bestilling i det stoffet du ønsker. Fra Caravane.

Sidebord med gullfargede ben og marmorplate
© Produsentene

Sidebord med gullfargede ben og grønn marmorplate, fra Au Maison.

Bordlampe i bronse og marmor
© Produsentene

Bordlampen Clark Table i bronse og marmor fra Lambert et Fils.

Pledd i sandfarget ull
© Produsentene

PleddetHugin Throw i myk, sandfarget ull, 130 x 170 cm, fra By Nord.

Puff i velur
© Produsentene

Puffen Guldmane i charcoal-farget velur, Ø 70 cm, fra By Nord. 9. gulvteppet Ase i bomull med minimalistisk design, passer i lange rom, 70 x 200 cm, fra By Nord.

Runde pendler
© Produsentene

PendleneCeling Ball Light er designet av Michael Anastassiades for The Apartment.

Stilige glassvaser
© Produsentene

Glassvasene Trio, designet av Jonas Wagell for Design House Stockholm, er laget for naturens minste blomster. Finnes i klart eller brunt glass, som her.

Vil du har flere innredningstips? Abonner på vårt nyhetsbrev!

Flotte keramikkvaser
© Produsenten

Keramikkvaser fra Objects-kolleksjonen, designet av Cecilie Manz for Fritz Hansen.