Velg utradisjonelt på kjøkkenet

Tør du velge noe annet enn hvitt? Se dette lekre kjøkkenet i dype jordfarger!

Vågalt fargevalg

© Lars Kaslov

Når man ser på nytt kjøkken er det lett å la seg friste av lekre, fargerike kjøkkene i stilige annonser. Men når man står der hos kjøkkenforhandleren og skal bestemme seg, føles det plutselig veldig trygt med hvitt kjøkken likevel.
Familien som eier dette kjøkkenet, ble overbevist til å velge et intens sjokoladebrunt kjøkken da de så det montert i butikken i samme rom tilsvarende deres eget kjøkken. Hjemme har de kombinert det med en lang skapvegg med helt hvite fronter.

L-formet kjøkken

© Lars Kaslov

Kjøkkenet heter Frame og er en forholdsvis ny modell fra det danske firmaet Boform. Familien bor over en kjøkkenforhandler som hadde det utstilt i akkurat samme rom som deres eget kjøkken var i. Med et så synlig resultat, var avgjørelsen lett å ta.

Siden kjøkkenet er L-formet, er det plass til et stort spisebord med plass til åtte. Bordet i beiset kirsebærtre er fra spekva.dk. Stolene er designet av Ray & Charles Eames.

Kjøkkenskuffer uten håndtak

© Lars Kaslov

Kjøkkenelementene er laget slik at skuffene ligger helt inntil resten av modulen, fordi håndtakene er innfrest i frontene og ikke er i veien. Skuffene er i massivt tre. Benkeplaten er en tyrkisk sandsteinsplate. Den er mattpolert for å oppnå samme overflatestruktur som selve kjøkkenet.

Sandstein på gulvet

© Lars Kaslov

Også på gulvet er det valgt fliser av sandstein, for å få ro i materialene. Flisene er overflatebehandlet slik at de er lette å holde rene.
Ofte har vi mange ting i kjøkkenskapene våre som vi egentlig aldri bruker i hverdagen. Disse tingene har familien valgt å oppbevare i de høye skapene som går fra gulv til tak på motsatt side av kjøkkenet. Bak disse skapene skjuler det seg også et kombinert kjøle- og fryseskap.

Lyskunst i taket

© Lars Kaslov

I forbindelse med oppsettingen av det nye kjøkkenet er taket i den gamle leiligheten senket. Familien ønsket seg nemlig et helt spesielt tak med lyshull tegnet av den tyske lysdesigneren Ingo Maurer. «Lyshullene» gir ikke bare et godt arbeidslys, det er også med på å skape liv i den ellers enkle takflaten. Deler av veggen er også trukket litt ut fra den opprinnelige veggen, dels for å gi rommet karakter, men også for å få plass til kabel- og rørføring som nå er blitt helt usynlig.

Relaterte artikler