Stuefølelse på kjøkkenet

Mindre som et kjøkken og mer som en stue, tenkte Ditte og Christian da de skulle velge nytt kjøkken. Som tenkt, så gjort.

Godt lys og god stemning på kjøkkenet 
© Birgitta W. Drejer

Ditte Isager arbeider best i dagslys, både når hun er på jobb som internasjonalt kjent fotograf og når hun er hjemme på kjøkkenet sitt. Gjennom de store sprossede vinduene er det heldigvis godt lysinnfall fra morgen til kveld, og nettopp derfor er rommet blitt et naturlig samlingspunkt for den lille familien på tre, som foruten Ditte består av kjæresten Christian Vang og ettåringen Wilder.

Nettopp denne samlende funksjonen var viktig under innredningen av kjøkkenet. Det skulle rett og slett være mindre kjøkken og mer stue. Kunst på veggene, en god lenestol og en briks som man kan ta seg en hvil på, er alle elementer som er med på å øke den gode stuefølelsen.

Nøytralt og grått 
© Birgitta W. Drejer

Ditte jobber mye med farger og har malt alle veggene i grå, blå og grønne nyanser. På kjøkkenveggene har hun valgt fargen Lamp Room Gray fra Farrow&Ball.

  • Jeg liker grått i alle nyanser, og denne er fin og nøytral. Ikke for varm, ikke for kald, forteller hun.

Ved terrassedørene finnes et rolig hjørne for avslapping. Den stramme lenestolen PK22 fra Fritz Hansen mykes opp når den får selskap av en trestubbe og vegglampen 90o fra Frama.

Bruktkupp gir stuefølelse 
© Birgitta W. Drejer

Stuefølelsen blir komplett med briksen PK80 av Poul Kjærholm fra Fritz Hansen i vindusnisjen. Rundt spisebordet fra Andrea Brugi står Børge Mogensens stoler 3238, som i sin tid ble produsert av Erhard Rasmussen. Ditte var så heldig å finne sine på lauritz.com.