Dette er så mye mer enn et vanlig kjøkken

Bli med inn og se hvorfor!

© Morten Holtum
Da designer Ulla Koskinen og fotograf Sameli Rantanen skulle tegne sitt eget hus, ønsket de seg et åpent, lyst og tidløst kjøkken med direkte forbindelse til oppholdsrom- met. Resultatet ble et stort areal delt inn i soner ved hjelp av møbler og en dekorativ betongvegg i midten. Kjøkkenet er tenkt som en forlengelse av stuen. Matchende materialer og farger gjør overgangen smidig, mens skilleveggen i betong skjuler komfyr og kjøkkenvifte. Behovet for oppbevaring fylles ved hjelp av store høyskap som rager på rekke langs den ene veggen. Her skjules serviser og annet kjøkkenutstyr, slik at kjøkkenbenker og bordplater er fri for visuelle forstyrrelser.

© Morten Holtum
Luft og lys er de bærende elementene i rommet. Lyse vegger og ubehandlet furugulv skaper en sterk nordisk signatur. Kontrasterende dører, karmer og kjøkkenmoduler i blåsvarte nyanser gir rommet et spennende preg. Et enkelt, svart teppe fra Woodnotes er lagt på gulvet for å beskytte mot slitasje.

© Morten Holtum
Når lys, funksjon og materialer flyter sammen i en harmonisk helhet, oppstår et rom man har lyst å være i.

Lyskildene på kjøkkenet består av integrerte downlights og en enkel vegglampe.

Kjøkkenet, og rommet for øvrig, nyter også godt av dagslyset som siver inn gjennom vinduene fra begge sider av huset.

© Morten Holtum
Rikelig med dagslys gjør kjøkkenet til et behagelig oppholdssted. Kjøkkenmodulene er fra Saari, og hvitevarene er fra Siemens.

© Morten Holtum
Høyskap skjuler serviser og kjøkkenmaskiner, og gjør helheten stram og ryddig. I dyp blågrå farge står skapene i fin kontrast til de lyse tregulvene.