Brennhete kjøkkennyheter

Som alltid gir vi deg det beste av det siste, der trend, funksjonalitet og estetikk står i høysetet. Hva mer kan du ønske deg til kjøkkenet ditt?

Perfekt til frokosten!
© Produsentene

Sammen med den danske keramikeren Annemette Kissow har Vipp utviklet en porselensserie bestående av kopper, fat, skål, eggeglass og melkemugge. Serien er nydelig i sin organiske form, og er også god å holde i.

Vipp.dk

Nå også som kjøkken
© Produsentene

Vipp er kjent for sine pedalbøtter og tilbehør til baderommet. Nå lanserer de sitt første kjøkken med frittstående moduler i rustfritt stål. Kjøkkeninnredningen, som er designet av Morten Bo Larsen, leveres i svart eller hvitt.

Vipp.dk

Så elegant kan det gjøres!
© Produsentene

Gaggenaus AL 400 er en ventilator som kan senkes helt ned i benken når den ikke er i bruk. Med en slik løsning slipper du større hetter som festes i tak eller vegg, noe som kan være en gunstig løsning for åpne rom eller kjøkkenøyer. På en stille og effektiv måte lover produsenten at damp og lukt suges rett opp fra koketoppen.

Gaggenau.no

Mindre søl
© Produsentene

Eva Solo har designet en rasp som skal være perfekt for hvitløk, muskatnøtter og sitrusskall, eller ingefær, som vi har testet. Det funket bra!

Evasolo.com

Liten plass?
© Produsentene

Da kan kanskje det nye kjøkkenet Board fra Snaidero være noe for deg. Designet med små rom og fleksibilitet i tankene, er den lille arbeidsstasjonen med stekeplate, vask og spiseplass tilgjengelig fra alle kanter, men tar likevel mindre plass enn en øy. Kanskje noe for hybelen? Men så var det prisen, da...

Snaidero.it

Tøffe tekstiler
© Produsentene

Ferm Living har lansert nye kjøkkenhåndklær i duse farger med geometriske former.

Ferm-living.com

Godt grep
© Produsentene

Eva Solos nye koppeserie av porselen og silikon passer perfekt til Nespressos maskiner. Skal det være en Lungo, kanskje?

Evasolo.com

Kvalitetskaffe
© Produsentene

Bodum lover ekstra god kaffe når de nå introduserer sin "pour over"-teknikk, der vannet i trakteren har 92 grader i møtet med kaffen, for ekstra god aroma.

Bodum.dk

Kontraster
© Produsentene

JKE henger seg på trenden med å kombinere mørkt tre med høyglanset hvitt, for å skape et mer spennende kjøkken. I tillegg har de økt størrelsen på skapene, slik at alle blir like store - også det med innebygd kjøleskap. På den måten blir det renere, strammere linjer, og man unngår "lappeteppeeffekten" som dukker opp når ulike skap settes sammen. Fravær av dør- og skuffehåndtak forsterker det strømlinjeformede uttrykket.

Jke-design.no

En øde øy
© Produsentene

Bulthaup tar kjøkkenøykonseptet enda litt lenger, og plasserer like godt kjøkkenet i en kube midt i rommet. Denne løsningen er genial dersom du har store glassflater på ytterveggene eller av andre grunner ikke ønsker å plassere kjøkkenmodulene langs veggene. Bulthaups modell b3 kommer dessuten nå i en ny og varm bronsefarget aluminiumsversjon. Aluminiumet er eloksert, noe som vil si at fargen tilsettes i et bad, og at aluminiumet tar til seg fargen ved hjelp av elektrisitet.

Bulthaup.com

I en støp
© Produsentene

Nytt av året er Bulthaups monoblokk der hele kjøkkenøya lages av én stein eller støpt stål. Det er altså ingen overliggende benkeplate, men en hel støp hvor benkeplate, vanger og bakplate er i ett stykke.

Bulthaup.com

En klassiker jubilerer
© Produsentene

For 30 år siden lanserte Multiform kjøkkenmodellen Form 1. For å markere jubileet lanseres det i disse dager en spesialutgave utført i oregon pine, en type douglasgran, som ble brukt i det første Form 1-kjøkkenet. Alt trevirke til dette kjøkkenet plukkes ut for hånd, og leverandøren lover uslåelig kvalitet og håndverk.

Form 1 i Oregon pine er begrenset til 30 eksemplarer, og vil være nummerert og signert den arkitekten som i sin tid designet møblene, Carsten Michelsen.

Multiform.dk

Modulbasert
© Produsentene

Prinsippet i Axis er enkelt: alle de elementære delene av et kjøkken er dekonstruert og strippet ned til et minimum og i ulike moduler, slik at du selv kan sette dem sammen etter dine behov. Dersom du liker en industriell, storkjøkkenaktig stil, kan dette være midt i blinken for deg.

Opinionciatti.com

På hugget
© Produsentene

Det er ingen overraskelse at Ikea er raskt ute med å følge trender og nå satser på strukturerte treoverflater på skapfrontene. Miks tre mot hvite eller malte fronter, eller gå for et helmørkt kjøkken.

Ikea.no

Rene linjer
© Produsentene

Piero Lissonis kjøkken Aprile for Boffi fokuserer på rene linjer og materialkombinasjoner. Lissoni satser på å gjemme bort alt som ikke trenger å synes, med lokk og skyveplater. Dermed får tøffe armaturer stå som statements mot rene flater. Veldig kult!

Boffi.com

Kaffetørst?
© Produsentene

Rosendahls siste tilskudd til Grand Cru-serien er en beholder for pulverkaffe. Den ser pen ut, og den har en doseringsmekanikk i lokket som gir deg akkurat den mengden "instant coffee" du trenger for en kopp kaffe.

Rosendahl-design.no

Myke former
© Produsentene

Grand Cru Soft er søsteren til Rosendahls populære serie. Med rundere, mykere former i alt fra glass og kopper til tallerkener og telysholdere, skal den friste de feminine av oss.

Rosendahl-design.no

I boks
© Produsentene

Noe særlig strammere enn det Toncellis Essential Quadra byr på, finner du ikke. Her er alle funksjonene skjult under en bevegelig benkeplate, slik at du står igjen med én strømlinjeformet, firkantet boks. Til og med skjærefjølen forsvinner inn igjen i huset sitt når du er ferdig med den. Snedig!

Toncelli.it

Nye skuffer
© Produsentene

Kvik har oppgradert skuffene sine med helhvitt interiør og 50 prosent høyere kanter i matt glass. Skuffene kommer i et stort antall størrelser og passer i alle Kviks kjøkkeninnredninger.

Kvik.no