8 elegante veggplater som løfter ethvert kjøkken

La deg inspirere av disse gjennomførte løsningene som forener estetikk og funksjon.

Veggplate på kjøkkenet

Veggplaten er en liten detalj på kjøkkenet, men med stor betydning. Den skåner nemlig veggene under matlagingen og gjør det lettere å rengjøre kjøkkenet etter bruk.

Med mindre det er snakk om en kjøkkenøy og det dermed ikke er en vegg langs komfyren, vil en veggplate alltid være en god ide da den i det lange løp vil spare deg for en del vedlikehold.

Du kan få veggplater, etter kjøkkenplater som det også kalles, i glass, stål, fliser og mye annet - og på denne måten kan du velge en som passer til nettopp ditt kjøkken.

Men du er ikke alene dersom du synes det er vanskelig å finne en som passer perfekt - og derfor har vi samlet 8 forslag på fine veggplater som sklir helt naturlig inn på kjøkkenet.

Stænkplade i spejl
© Foto: Niklas Højlund, Styling: Katrine Kaul

Veggplate med flere funksjoner

Her har man montert et røykfarget speil langs hele bakveggen på kjøkkenet som fungerer som et kjøkkenpanel.

I tillegg til dens praktiske funksjon, bidrar den også til å reflektere lyset rundt i rommet samt skape en romslig følelse. En elegant og original løsning med flere funksjoner.

Se mer fra hjemmet her.

Stænkplade i marmor
© Foto: Maria Vous og Glottipress. Stylist: Elisabeth Kruse

Eksklusiv veggplate i marmor

På dette kjøkkenet har man klart å skape et eksklusivt uttrykk ved å la den flotte bordplaten i marmor fortsette opp langs veggen og dermed også fungere som veggplate.

Ved å la marmormaterialet fortsette opp langs veggen, skaper man sammenheng og en tydelig rød tråd.

Flot flisevæg der fungerer som stænkplade
© Gaelle Le Boulicaut

En diskret løsning

Her har man unngått de utfordringene som kan oppstå når man skal finne den helt riktige veggplaten og istedenfor skapt en hel vegg i fliser - som i området over komfyren fungerer som et diskret og integrert kjøkkenpanel. En smart og enkel løsning som til og med skaper en fin effekt på kjøkkenet.

Flot stænkplade af grønlige fliser
© Maria Vous
Flot stænkplade af grønlige fliser
© Maria Vous

Iøynefallende veggplate

Her har man brukt veggplaten aktivt på kjøkkenet og tilført et hint av klassisk og romantisk kjøkkendesign med en vakker veggplate av blanke, grønlige fliser.

Som en fin detalj går den iøynefallende platen igjen over vasken hvor den i tillegg beskytter veggen.

Gråmønstret stænkplade
© Tekst og styling: Pia Olsen/Living Stories, Foto: Anitta Behrendt

Grått i grått kjøkkendesign

En vegg i grå fliser fungerer her som kjøkkenpanel og panelet fører de grå tonene fra kjøkkenets design videre som skaper en vakker helhet. Det enkle mønsteret på kjøkkenplaten gir liv til kjøkkenet og skaper en fin kontrast til de hvite veggene.

Skærebræt i træ brugt som stænkplade
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Alternativ veggplate

Her har man valgt en alternativ løsning på den klassiske veggplaten og istedenfor plassert en stor skjærefjøl i tre langs veggen ved komfyren.

Den store skjærefjølen beskytter veggen samtidig som at den passer helt naturlig inn med kjøkkenets rå uttrykk. En smart, billig og enkel måte å beskytte veggen på uten å måtte gå på kompromiss med kjøkkenets design.

Smuk marmor stænkplade integreret i køkkenet
© Andreas Mikkel Hansen

Veggplate integrert i kjøkkenet

Dette kjøkkenpanelet er integrert i kjøkkenets stilrene design og blender derfor helt naturlig inn.

Det lille innhakket til komfyren gir en helt naturlig mulighet til å la veggplaten i marmor utfylle hele området. På denne måten skapes et sammenhengende og naturlig uttrykk, som samtidig bryter med de varme nyansene fra treet.

Smuk og klassisk stænkplade af fliser
© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad., Styling: Stine Kirchheiner

Den klassiske løsningen med en vri

Her har man på klassisk vis brukt fliser som kjøkkenpanel. I tillegg til dette, mestrer man her å bruke flisene som blikkfang på kjøkkenet ved å velge noen vakre fliser som matcher den blå veggen og skaper liv.

Se mer fra det fargerike hjemmet her.