Fra hvitmalte rom til et fargerikt univers
Kunstskribenten Lisbeth Bondes eklektiske kunstsamling er utgangspunktet for paletten i hjemmet. Resultatet er en frisk fargefest, som setter både verk og tankevirksomhet i nye lys.
I Lisbeth Bondes leilighet i København er lidenskapen for kunst tydelig. Med utgangspunkt i samlingen hennes er veggene fargesatt av billedkunstner Nils Erik Gjerdevik, og Kerry Harm Nielsen fra Galleri Kant har kuratert opphengingen med øye for Gjerdeviks palett. Til venstre henger et papirarbeid av Ruth Campau over et maleri av Kathrine Ærtebjerg og en akvarell av Adam Saks, og til høyre ruver et av Gjerdeviks trykk over et papirverk av Ferdinand Ahm Krag. Hestehodet er en gipsavstøpning fra Brdr. Funder Stukkatører, av den greske billedhuggeren Feidias’ hestehoder fra Parthenon-tempelet på Akropolis i Athen. Den skulpturelle TR7-gulvlampen er fra Tom Rossau.
© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Stine Kirchheiner - Det store bildet med blomstermotiv inngravert i blankpolert stål av Erik A. Frandsen vokser nærmest ut av den grå spisestueveggen. Det speilblanke uttrykket forsterkes av den sølvfargede Spiral-lysekronen, designet av Verner Panton i 1969 – en klassiker på lik linje med Super-Ellipse-bordet av Piet Hein, Bruno Mathsson og Arne Jacobsen fra Fritz Hansen og de fargerike Trinidad-stolene av Nanna Ditzel, produsert av Fredericia. Til høyre henger et maleri av Preben Fjederholt over et grafisk verk av Peter Callesen.
© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Stine Kirchheiner - Bildet rammer inn sittesonen med Børge Mogensens klassiske 2213-sofa fra Fredericia, en vintage Le Klint-bordlampe og Poul Kjærholms marmorbord, kjøpt privat av en venn.
© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Stine Kirchheiner - Nyanser av terrakotta i bondegården i Allan Ottes verk er utgangspunktet for fargen på stueveggen bak, malt i NCS-kode S 0540-Y80R.
© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Stine Kirchheiner - Den spraglete lenestolen er et bruktfunn, og nyansene nærmest spretter videre ut på veggen i form av et maleri av Nils Erik Gjerdevik fra Galleri Kant, samt en mindre gouache av Ib Geertsen.