10 inspirerende kjøkken fra 2016

Vi har besøkt mange fantastiske boliger i året som gikk. Ikke sjelden står kjøkkenet frem som det mest imponerende rommet. Disse 10 variantene er noen høydepunkt!

Stormannsgalskap i Tel Aviv
© Anders Hviid/ Vipp

Michal Afori elsker mat, og holdt ikke igjen da han fikk muligheten til å konstruere sitt drømmekjøkken. Den luftige leiligheten, der han bor med kone og to barn hadde plass, så da kjørte han på:

– En gigantisk kjøkkenøy i rustfritt stål.

– Tolv meter med skap i japansk bambus.

Seks meter lang kjøkkenøy, som måtte heises inn gjennom vinduet.

Wow!

Svart, hvitt og gyllent
© Armelle Habib/ Living Inside

Denne renoverte 1920-tallsboligen i Melbourne, Australia var et eksotisk, men ikke mindre inspirerende innslag blant årets boliger.

Flisene på veggen bak kjøkkenbenken er ett av mange grep som bidrar til elementer av varme og mykhet blant stramme løsninger og materialer tilpasset et varmere klima.

Balanserte kontraster
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Motedesigner Hanne Bloch har samlet skatter og inspirasjon fra hele verden til sin leilighet i København.

Det lekre marmorgulvet fulgte med leiligheten da hun kjøpte den, og det ville Hanne selvfølgelig bevare. For å myke opp inntrykket har hun møblert med rustikke tremøbler og dekker på med keramikk full av patina.

Intimt i skjærgården
© Christian Schaulin

Denne boligen, med fantastisk beliggenhet i skjærgården utenfor Stockholm, er en av våre absolutte favoritter fra året som gikk.

Mens takhøyden og de store vindusflatene dominerer i stuen, har kjøkkenet bevisst blitt en mer intim sone med en halvåpen løsning.

Plassbygget kjøkken med benkeplate i marmor gir en subtil luksusfølelse. Og så kan du kokkelere på kjøkkenøya og nyte havutsikten. Sukk!

Røff Berlin-stil
© Helenio Berbetta / Living Inside

Den kjente fotografen har holdt innredningen i sin kunstnerbolig i Berlin røff og enkel. Her har han både fotoshoots og deler kontorplass med andre kreative sjeler.

Kjøkkenet bærer preg av å være fellesarealer, men det går slett ikke utover sjarmen. Den gigantiske leiligheten stammer fra første verdenskrig, og eier Magnus har villet beholde sjelen i veggen.

Spesialdesignet kjøkkenøy
© Inger Marie Grini

Det norske skuespillerparet fikk hjelp av arkitekt og møbeldesigner Nikki Butenschøn for å oppnå «noe utenom det vanlige» i sin skakke grünerløkkaleilighet.

På kjøkkenet er oppgaven løst ved å bygge en helt original og veldig dekorativ kjøkkenøy, som er tilpasset det eksisterende kjøkkenet fra Kvik. Et perfekt samlingspunkt for glade samtaler med kokken!

Noe nytt og noe gammelt
© Jonas Ingerstedt/ House of Pictures
De svenske bakerigründerne har foretatt noen ganske dristige og annerledes valg i sin stockholmleilighet. Kjøkkenet har de designet selv, for å få en innredning som passet rommet perfekt.

Vi sikler kanskje aller mest på den fantastiske fiskebensparketten, som er én av mange originaldetaljer som er hentet frem i dette nydelig hjemmet.

Elsker du også fine kjøkken? Få mer kjøkkeninspirasjon her!

Utsøkt materialbruk
© Kira Brandt

Den designbevisste eieren har eksklusiv smak, noe som vises tydelig gjennom hele leiligheten i København. Ikke minst i det egentegnede kjøkkkenet, som er brakt til live av en møbelsnekker.

Svart marmor og teak er ikke akkurat hverdagsmaterialer, men absolutt verdige et av husets mest brukte rom. Det lille kjøkkenet til venstre er plassert i den nederste etasjen, dersom du skulle bli sulten eller tørst på reisen mellom de fire etasjene.

Det mørke hjørnet
© Mikkel Adsbøl

Mikkel og kona Mette elsker organiske materialer, og har fått bygget et særdeles gjennomført hjem på Jylland. Ikke minst lot vi oss imponere av dette vakre kjøkkenet.

Med innredning i mørk, røkt, eik og detaljer i messing er kjøkkenkroken blitt en godt integrert del av både huset og stuen. Stemningsfullt og rolig.

Smart, smartere, smartest
© Tim Wahlfried

Det kuleste med dette hjemmet, er alt du ikke ser! Eller detaljene du kanskje ikke legger merke til ved første øyekast, men som gjør boligen helt spesiell.

Dette er nemlig et av de smarteste, mest moderne husene vi har besøkt. Digitale løsninger og nymotens greier er integrert i alle rom. På kjøkkenet er for eksempel høyttalere skjult i bakvegggen!

Legg også merke til innbygget vinskap og dobbel vask.