© Nanna Bodeval

Se hvordan du forvandler IKEAs minikommode til ditt nye nattbord

Nanna har forvandlet en praktisk minikommode til et nydelig nattbord. Vi har fått hennes guide til hvordan du kan gjenta bragden.

Instagram inspirerer jevnlig med kreative gjør-det-selv prosjekter som kan være underholdene å se på, men alt for vanskelige å gjennomføre. Det er imidlertid ikke tilfelle for Nanna Bodevals lille hack, som du nå skal se.

Hun har forvandlet Ikea-klassikeren "Moppe" til et elegant nattbord.

Moppe er en minikommode med flere små skuffer som vi oftest ser på barnerommet, hjemmeverkstedet, i vaskerommet eller lignende steder hvor det skal holdes styr på mange forskjellige, mindre ting.

© IKEA

Fra praktisk til eksklusiv

Med noen fine håndtak, lameller og litt maling har Nanna forvandlet minikommoden fra mest å være en praktisk oppbevaringsløsning til å ligne et eksklusivt nattbord - som man ved første øyekast skulle tro krevde en liten formue.

Men du behøver heldigvis ikke tømme lommeboken - og det som er enda bedre er at hacket faktisk er langt enklere å utføre enn man (ut fra resultatet) skulle tro.

En ekstra liten bonus ved nattbordet er at grunnet kommodens opprinnelige små skuffer, så blir skuffene i nattbordet rominndelt - så du lettere kan holde styr på lesebriller, oppladere, leppepomade, og alt det nattbordskuffen ellers inneholder.

Nanna kom på ideen da hun så et lignende hack på Instagram etter å ha lett etter det perfekte nattbordet i lang tid uten hell.

© Nanna Bodeval

Lag det flotte nattbordet selv

Drømmer du om å gjenta kunsten etter Nanna? Vi har fått Nannas guide til å lage nattbordet.

Dette trenger du

 • Minikommoden ‘MOBBE’ fra Ikea. Kommoden fås i to størrelser, og begge størrelser kan brukes, alt etter hvor stort nattbordet ditt skal være
 • Armlenebrettet ‘RÖDEBY’ fra Ikea
 • Trelim eller monteringslim
 • Sag
 • Sandpapir
 • Limklemmer
 • Håndtak - Nanna har brukt messinghåndtak fra Furnipart
 • Maling + pensel. Nanna har brukt fargen ‘0394 Varmgrå’ fra Jotun.

Slik gjør du

 1. Start med å lime sammen sidene på skuffene på samme rekke, og hold dem sammen med limklemmene inntil limet er tørt.
 2. Mål opp hvor stort stykke du skal skjære av armlenebrettet - dette skal bli til frontene på skuffene.
 3. Sag det oppmålte stykket av, slip kantene med sandpapiret, og lim stykkene på frontene av skuffene.
 4. Mal så alle synlige flater på skuffene og resten av kommoden.
 5. Nå skal håndtakene monteres. Dette gjøres ved å sage en sprekk innvendig der hvor skuffene er limt sammen, så håndtaket kan sitte i spenn.
 6. Fyll sprekken med lim før håndtaket settes ned i sprekken, så håndtaket sitter bedre fast (se bilder av prosessen nederst i artikkelen).
 7. Heng nå kommoden på veggen og sett skuffene i - og så er nattbordet ferdig og klart til bruk.