IKEA har lansert en luftrenser som ikke forstyrrer innredningen

Her finner du også deres 5 gode råd til et bedre inneklima.

FÖRNUFTIG luftrenser fra IKEA
© IKEA

Stilren luftrenser

Inneklima spiller en stor rolle i forhold til vår sunnhet og velvære. Spesielt nå hvor vi tilbringer mer tid enn noensinne innenfor husets fire vegger er det viktig å være oppmerksom på luftkvaliteten.

Med deres nye luftrenser vil IKEA hjelpe nordmenn med å sikre et sunt og godt inneklima i hjemmet.

Luftrenseren, FÖRNUFTIG, vil med sitt enkle og ikke minst diskrete design passe inn i de fleste hjem. Den er designet til å rense luften i hjemmet for bakterier, kjemikalier, pollen og støv - og på denne måten bekjempe dårlig innendørsluft.

FÖRNUFTIG luftrenser fra IKEA
© IKEA

Fokus på et bedre liv i hjemmet

Lanseringen av FÖRNUFTIG er startskuddet til et helt nytt segment hos IKEA - hvor de har en ambisjon om å skape et bedre liv i hjemmet med fokus på ordentlig luftkvalitet, god søvn og smarte løsninger.

FÖRNUFTIG luftrenser fra IKEA
© IKEA

5 gode råd til et bedre inneklima

Før du har fått fingrene i den nye, smarte luftrenseren gir IKEA deg her 5 gode og ikke minst enkle råd til et bedre inneklima:

1. Luft ut flere ganger daglig
Med mindre du bor i et område med mye forurensing, er det godt for inneklimaet å lufte ut daglig. Gjør det til en del av rutinen å åpne vinduene om kvelden eller natten, da luften oftest er på sitt beste på dette tidspunktet.

2. Ikke la klær tørke inne
Det er en god ide å tørke klærne dine utendørs – det kan for eksempel enten være på en terrasse, i en tørkesnor i bakgården eller i hagen. På denne måten vil du sikre at luftfuktigheten ikke blir for høy. Alternativt kan du tørke klærne i et rom som kan stenges og luftes ut.

3. Luft ut etter matlaging
Når du lager mat kan det komme mange dårlige partikler ut i rommet – spesielt når du steker maten. I tillegg til å ha en velfungerende kjøkkenvifte, er det viktig å lufte ut både under og etter matlagingen.

4. Vask hjemme jevnlig – og med riktige produkter
For å få ren luft, skal du ha et rent hjem. Hold hjemmet fri for støv ved å støvsuge jevnlig – spesielt tepper er ekstra viktig å støvsuge. Riktige rengjøringsprodukter vil også gjøre en stor forskjell. Bruk naturlige rengjøringsmidler uten parfyme og sterke kjemikalier og sørg for å lufte godt ut under og etter rengjøring.

5. Minimér bruk av stearinlys
Unngå å tenne stearinlys så mye som mulig. Dersom du skal tenne stearinlys, burde du unngå å sette dem et sted hvor det er trekk da det vil få lyset til å sote og sende ut usunne partikler. Husk også å kjøpe lys fra produsenter som prioriterer sunnhet og sikkerhet.

FÖRNUFTIG luftrenser fra IKEA koster 599 kr. og forhandles online her samt i alle IKEAs varehus.