Et delikat og feminint bad

Da boligstylistens eget hus skulle pusses opp, krevde hun å få sitt eget, private «damebad». Her er det godt med plass til både spa, skjønnhetsprodukter og deilig dekor.

© Andreas Mikkel Hansen

Denne villaen nær København bor en stylist og skribent som har jobbet med boligreportasjer i over 30 år – blant annet for Bo Bedre. Huset er tegnet av arkitekten Holger Tangaa Hansen i 1959, og da familien skulle renovere huset, hadde fruen i huset ett krav: hennes eget bad.

Pendelen i taket er Beat Shade Fat, designet av Tom Dixon. Spottene er Tolomeo Pinza fra Artemide, designet av Michele De Lucchi og Giancarlo Fassina. Caféstolen Tolix A er designet av Xavier Pauchard i 1927, og har en farge og letthet som passer perfekt på det feminine badet.

© Andreas Mikkel Hansen

Stylisten har skapt en feminin oase av et drømmebad – med direkte adgang fra soverommet og et romslig badekar. Det lyse og store badet på hele 14 kvadratmeter har en fin kontrast mellom de beige travertinflisene på veggen og det koksgrå gulvet.

Fremfor å henge dusjhodet på veggen og væte hele badet, foretrekker kvinnen i dette huset å vaske håret mens hun bader. Deilig luksuriøst!

© Andreas Mikkel Hansen

Travertin er en steintype som oppstår som avleiringer i varme kilder, og ble mye brukt i det gamle Roma. Steinen har varme og lyse jordfarger med vakre, subtile tegninger.

Skjønnhetsproduktene får all den plassen de trenger på dette eksklusive badet.

© Andreas Mikkel Hansen

Det brede speilet har plass til at flere fiffer seg opp samtidig, og det faller rikelig med dagslys inn fra de store vinduene. Alenetid her er en deilig luksus!

Om morgenen er det bare å tasse rett fra sengen og inn på det delikate badet!