Guide: Sånn får du entréen til å se større ut

Få den lille entréen til å se større ut med disse 5 enkle tipsene.

Bruk speil og juks til deg mer plass

Du kan få gangen din til å se større ut ved hjelp av speil som både reflekterer lys som kommer inn i entréen, og samtidig reflekterer rommet og dermed skaper en illusjon om at det er mer plass. Pass imidlertid på å ikke innrede med for mange speil, ettersom det kan forvirre mer enn det gjør godt.

Barbara speil, 1.499 kr. fra Ellos.no.

LES OGSÅ: Skap hverdagsluksus på badet.

Finn riktig belysning

Det er viktig å tenke igjennom belysningen i gangen, da dette er avgjørende for hvor stort rommet føles. Sørg for at hele rommet er opplyst, ettersom rommet vil føles mindre dersom det er mørkt eller hvis lyset er sentrert i midten av rommet. Taklamper med flere hoder kan vare smart når du ønsker å lyse opp hele entréen.

Bradley Taklampe, 2.799 kr. fra Ellos.no

Unnngå å male mørke farger

Generelt er det en god idé å unngå å male mørke vegger, ettersom det får rommet til å virke mindre. De store møblene i rommet, slik som garderobeskap, kan du gjerne holde i lysere nyanser slik at de ikke ser for tunge og voldsomme ut i det lille rommet. Sørg imidlertid for at enkelte små møbler eller småting er i mørkere nyanser, slik at det skaper kontrast og dybde i rommet.

Tenk smart og smalt

Det er en god idé å unngå for store møbler i en liten entré. Tenk derimot små og smale møbler, men som fungerer som smart oppbevaring. Gå for et smalt skoskap eller noen smale hyller til veggene. Smale møbler rommer overraskende mye, og er dessuten en god måte å gjemme vekk sko og andre småting.

Woodman skoskap, 4.860 kr. hos Unloving.no.

Mer inspirasjon til entréen? Vi har samlet 10 stilfulle garderobeløsninger her.

Utnytt høyden

Innred i høyden i den lille gangen din, og skap masse av oppbevaringsplass. Du kan for eksempel sette flere hyller helt opp til taket på den ene veggen, hvor du kombinerer ulike hyllesystemer og setter de i forskjellige høyder for å skape liv. Sørg imidlertid for at det er noen vegger som er fri for hyller, speil, rammer eller lignende, da dette er med på å skape luft i rommet.