5 ideer til en personlig entre

Entreen er det første man legger merke til i hjemmet, men dessverre er det også et av de rommene som er mest oversett. Få 5 tips til å gjøre entreen til en del av hjemmet.

Husk riktig belysning

Riktig belysning kan gjøre mye for stemningen i entréen.

Ettersom entréen er et veldig praktisk rom, er det nødvendig å ha mange lyskilder i rommet. På denne måten kan du skru på et skarpt lys når du skal ut av døren en kald og mørk vintermorgen og så skru på et mykt og varmt lys når du er hjemme igjen.

Alternativt kan du skaffe deg pærer som gjør det mulig å dimme lyset.

Personlige plakater

Plakater er en enkel og mobil måte å dekorere et rom på. Spesielt i entréen er det en god idé å skifte ut kunsten etter årstidene og humøret, da det er det første rom man møter i hjemmet.

På denne måten får også gjestene straks en fornemmelse av hjemmets personlighet.

Blikkfang og kontrast

Entréen er et rom hvor man normalt ikke oppholder seg i lengre tid av gangen. Nettopp derfor er det viktig at det finnes elementer som fanger øyet. Det kan være alt fra grønne planter til iøynefallende lamper.

Unikt speil

Speil er et absolutt ´must have´ i entréen, slik at man kan rekke å ordne håret og unngå mat mellom tennene fra frokosten.

Det gir også en utrolig karakter til rommet å velge et stort speil som også blir en dekorasjon og ikke kun et praktisk redskap. Samtidig får speil entréen til å se større ut!

Fargerik tapet eller maling

Fargerik maling eller mønstret tapet er en fantastisk måte at gi entréen et personlig uttrykk på. Samtidig kan det godt virke litt overveldende i en mindre entré, så du kan nøyes med å male eller tapetsere en enkelt vegg eller et utvalgt område.

Videre kan fargen ha stor innflytelse på stemningen i rommet - hvor mørkere farger skaper en nesten hulelignende stemning, vil lyse farger vil lyse rommet mer opp.