Fra mørk til livlig rekkehusgang

En skohaug, et enslig speil og en trist trapp bød velkommen i rekkehuset - så ble interiørarkitekten satt på saken.

Ny gang på en helg
© Andreas Mikkel Hansen

Svart, hvitt og grått er de grunnleggende fargene i dette inngangspartiet. De går igjen i de grå og svarte teppene, de svarte skapene, tapetet, veggfargene, putene, knaggene og liknende.

Dårlig belysning i gangen
© Privat

Før led entreen under et klassisk problem for små rekkehus, nemlig dårlig belysning. Dette gjorde at inngangspartiet virket mørkt og trist.

Nyoppusset gang
© Andreas Mikkel Hansen

Masse oppbevaringsmuligheter, tapet, en nymalt trapp og god belysning gjorde gangen om til et helt nytt rom. Tapetet heter Light and bright og er fra Flügger. Skoskap kjøpt på ilva.dk. Oppbevaringsskapet Componibili, 1010 kr, Kartell/Illums Bolighus.

Rene temaer
© Andreas Mikkel Hansen

De svarte skapene rydder skoene av veien, og opprettholder et ryddig førsteinntrykk. Den personlige bildeveggen er med på å vise frem hvem som bor her. Belysningsproblemet er løst med en enkel klase av lamper som også har en flott grafisk effekt i rommet.

Dominerende trapp
© Privat

Trappen dominerte den lille entreen fullstendig. Se forvandlingen på neste bilde!

Ny trapp
© Andreas Mikkel Hansen

Nymalt trapp i lysreflekterende hvitt gjør gangen lysere med det samme. Øvers skimter du den nye fondveggen i andre etasje.

Stusselig gang
© Privat

I gangen i andre etasje ble gelenderet stort sett brukt til å henge fra seg klær på.

Nye farger i gangen
© Andreas Mikkel Hansen

Nå er farger og nye skap komme på plass. Klærne trenger ikke lenger slenges over gelenderet når det er et skap rett i nærheten.

Dekorer med klær og vesker
© Andreas Mikkel Hansen

De klærne og veskene som brukes til daglig, får henge fremme på knagger. Det er både praktisk og dekorativt.

Vis frem klærne
© Andreas Mikkel Hansen

Før var entreen var kjedelig og bar preg av at klærne skulle gjemmes bort. Interiørdesigneren valgte i stedet å gjøre yttreklærne til en del av dekorasjonen.

Tapet i gangen
© Andreas Mikkel Hansen

Tapetet gir en fin grafisk virkning og passer godt til husets beboere. Selv om veggen skal brukes til å henge opp klær på, kan man godt leke med utsmykningen. Bare vær oppmerksom på at det ikke kommer for mange farger inn i tapetet, ettersom klærne som skal henge her, også er fargerike.

The Dots
© Pur norsk

Gjør knagger og yttertøy til en del av innredningen, hvis du ikke har muligheten til å gjemme det bort. Det har vært filosofien i denne entreen, og du kan lett gjøre det samme ved for eksempel å velge de morsomme knaggene Dots, designet av norske Tveit & Tornøe. 183 kr for minste variant, 233 kr for største variant, purnorsk.no.

Skoskap
© IKEA

Skoskap er et flott møbel hvis du vil skape et ryddig uttrykk i gangen din. Dette heter Ställ og har fire skuffer. Kommer i hvitt, brunsvart og bjørk. 750 kr, Ikea.

Oppbevaring i gangen
© Hay

Oppbevaring er i det hele tatt avgjørende for om entreen fungerer. Finn en løsning som passer til akkurat ditt rom, for eksempel med Cabi U-serien til Hay. Fås i hvitt og svart stål, 1999 kr, hayshop.no.

Sitteplass i gangen
© By Nord

En myk og behagelig sitteplass er god å ha hvis du må sette deg ned for å knytte skoene. Denne puffen er i 100 prosent bomull og trekket er i 100 prosent ull. 2299 kr, By Nord.