Fra avvisende til innbydende entre

Med en fargepalett fra samme tiår som huset, ble gangen gjort lys og innbydende. Se triksene!

Varm velkomst
© Kim Ahm

Innbydende og åpen var ikke akkurat det man tenkte når man kom inn i den gamle entreen. Innganspartiet manglet både lys, funksjonelle løsninger og en tydelig stil som passet til resten av hjemmet. Men BO BEDREs innredningsekspert så straks mulighetene i det klassiske rekkehuset fra 60-tallet.

Mørk og rotete gang
© Privat

Før var entreen rotete og mørk. Familien var lei av den mørke entreen, hvor et kaos av sko og jakker og et roterom under trappen var det første man ble møtt av når man kom inn i huset. De hadde allerede forsøkt å ta bort strietapetet fra veggene, og hadde erstattet tretakene med gipstak. Men så stoppet det opp, både hva gjelder stilvalg og praktiske løsninger.

Moderne retro
© Kim Ahm

Alle husets tredører og trappegelendre er spraymalt hvite. Under trappen er rotet blitt skjult bak en hvit skyvedør, slik at familien fortsatt kan benytte seg av oppbevaringsplassen her. Det hvite veggskapet gir opbevaring uten å ta opp gulvplass. Liknende får du hos for eksempel Ikea. Trefigurer og en jaktstol gjør rommet mer personlig.

Orden på rotet
© Kim Ahm

Nye lamper og kraftige spoter i taket lyser opp og letter uttrykket. Et nytt garderobeskap fra gulv til tak gjemmer yttertøy og virker på grunn av sin størrelse mer som en del av veggen enn som et møbel.
Familien er glade i rekkehusets 60-tallsstil, noe som går igjen i entreen. Designer Verner Panton er et stilikon for perioden, og hans to oransje Flower Pot-pendler er nå entreens fargerike varemerke rett innenfor døren.

Glad velkomst
© Kim Ahm

Gulvteppet Pinnochio, 2249 kr fra Hayshop.no liver opp og gir farge til entreen. Teppet er av moderne design, men henter inn den oransje fargen som mange forbinder med sekstitallet, i en fargeglad miks av rosa, gult og lilla. Prikken over i-en er Kay Bojesens glade apekatt som sitter på gulvet og vinker velkommen til husets gjester.

Riktig tapet
© Kim Ahm

Tapetet binder de forskjellige nivåene i trapperommet sammen. Samtidig matcher det stilen med sin oransje farge og geometriske mønster i metall som endrer farge og struktur alt etter hvordan lyset faller.