Slik innreder du et barnerom på få kvadratmeter

Her får du 7 smarte innredningstips til et vidunderlig barnerom med plass til lek og moro på få kvadratmeter.

Børneværelse indretning børn

Kommoden til venstre er fra Ikea og under sengelampen til højre hænger Bojsen-aben.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

7 tips til barnerom på liten plass

1. Smarte oppbevaringsløsninger

Innred barnerommet med små og smarte oppbevaringsløsninger som er løftet fra gulvet. Bruk for eksempel dekorative oppheng, som kan hektes på barnesengen, stellebordet eller på veggen og oppbevar små leker og stelleting i disse.

2. Multifunksjonelle møbler

Velg multifunksjonelle møbler til barnerommet, som har mer enn én funksjon. Dette er en smart måte å skape mer romslighet på - og er en god løsning til hjem, hvor det ikke er så mye plass.

3. Stellebord som kan klappes sammen

Alle former for klappsammen-løsninger er fantastiske til det lille barnerommet. Finn for eksempel et stellebord som kan slåes opp og ned – og som kan benyttes etter behov.

Les også: 5 smarte sengeløsninger til barneværelset.

4. Bygg-selv møbler

Bygg ditt eget møbel og skap vidunderlige barneværelser på liten plass. Bygg for eksempel en høy seng og få plass til både oppbevaring og lekeplass på en og samme tid.

5. Seng med oppbevaringsplass

Er det noe man nesten ikke kan få for mye av, så er det plass til barnas små leker og duppeditter. Utnytt hver en kubikkmeter og finn derfor en seng til barnerommet med gode oppbevaringsmuligheter.

6. Gulv-til-tak-hylle

Hyller fra gulv til tak er særdeles velegnet til et lite barnerom. De utnytter enhver centimeter og er supergode til å oppbevare barnas leker på en pen og dekorativ måte.

7. Veggen som oppbevaring

Spar plassen på gulvet og utnytt veggene til fine oppbevaringsløsninger. Bruk hyller, knagger og smarte kasser som på bildet over. De er både dekorative, funksjonelle og moderne å innrette med.