5 smarte sengeløsninger til barneværelset

De små skal også ha gode og funksjonelle senger, for når barna sover godt gjør foreldrene det samme.

© Tia Borgsmidt

Det skal lekes og leses og lagres på et barnerom, men først og fremst skal det soves! En god seng er helt nødvendig.

Her er 5 forslag til smarte sengeløsninger til småfolket!

 Huleboer
© Tia Borgsmidt

Lekeplass under sengen

En halvhøy seng byr på muligheten for å lage en lekeplass under sengen. Heng opp et fint forheng som barna kan gjemme seg bak for å få skikkelig hulefølelse. Hulen er også et koselig sted for kveldens lesestund. Over sengen er det hengt opp en smal list hvor bildebøker er stilt opp. Det ser fint ut, og gjør det enkelt å velge bok til eventyrstunden. Bare husk å bytte ut bøkene med jevne mellomrom!

 Dobbelt opp
© Tia Borgsmidt

Fleksibel soveløsning

Fleksible senger som utnytter plassen optimalt er gull for små barnerom. Her har familien bygget en køyeseng av mdf-plater. Den øverste køya er forbeholdt soving, mens den nederste fungerer som lekeplass og sofa når kameratene kommer på besøk. Plassen under sengen er utnyttet som lagringsplass til fine oppbevaringsesker.

 Nostalgi
© Tia Borgsmidt

Gi barnesengen et personlig preg

Det finnes mange søte barnesenger i bruktbutikkene rundt om i landet vårt. Gi den et strøk maling eller et par tapetremser, og den blir god som ny. Rimelig og personlig!

 Køyeklassikeren
© Tia Borgsmidt

Den klassiske køyesengen

Den gode gamle køyesengen funker fortsatt som bare det. Denne nydelige varianten i teak er designet av danske Børge Mogensen. Trål bruktmarkedene for liknende varianter! En enkel vegghengt hylle fungerer supert som nattbord til den som ligger øverst. Og er man enebarn er det likevel fint med en ekstra sengeplass til overnattingsgjester!

 To i ett
© Tia Borgsmidt

Bruk fantasien

Fest en mdf-plate på toppen av av tre Stuva-kommoder fra Ikea, og vips så har du et multimøbel! Tomrommet bak kommodene kan brukes til oppbevaring av en gjestemadrass.