Lite bad = stor utfordring

Fortvil ikke hvis du har et lite bad. Med kreative løsninger kan du få plass til mer enn du tror!

© Maria Reme

Eieren av dette badet er arkitekt, og ønsket seg en frittstående dusj i tillegg til badekaret. Han kom opp med denne lure løsning selv: Han laget dusj i passasjen mellom toalettet og selve badet. Hengslede dører skaper en fleksibel løsning.

Glassdører i dusjen
© Maria Reme

Med to sidehengslede glassdører er det blitt god plass til å dusje, samtidig som glassdøren tjener som romavskiller. Når dusjen ikke er i bruk, slås glassdørene inn mot veggen slik at rommet virker større og luftigere. Vasken på badet er bygget inn i et funkisinspirert skap og ser ut som den svever.

Slå sammen bad og toalett
© Maria Reme

I tillegg til å ha fått et nytt rom i rommet, ligger badet mellom to rom og har inngang fra hver sin ende. Armaturet på vasken er designet av Philippe Starck, fra Hans Grohe.

Åpne bad med separat toalett
© Maria Reme

Små bad med separat toalett er gjerne typisk for bygårder fra 1800-tallet. Ved å åpne opp mellom toalettet og selve badet virker rommet mye større.
Selve badet er holdt i en stram og rolig stil, med høy kvalitet på alle flater. Selve utformingen av det faste interiøret er fulgt opp i en enkel og funkisinspirert stil. De grå mosaikkflisene skaper en spennende, men samtidig diskré brytning i det lyse badeværelset.

Skap stilen
© Maria Reme

Håndkle med striper, 55 x 100 cm, 300 kr, fra Yves Delorme/Bellas Hus.

Skap stilen
© Maria Reme

Skål til oppbevaring av småting. 600 kr, Broste.

Skap stilen
© Maria Reme

Teppet Owen, 70 x 160 cm, 895 kr, Pappelina.