Designduoen har spesialdesignet sin egen baderomsløsning

Hjemme hos Kine Ask Stenersen og Kristoffer Eng er baderomsinnredningen laget i bærekraftig bambus og stein fra Rogaland. Resultatet er tidløst, minimalistisk og vakkert.

Baderomsmøbelet i bambus er designet av Kine og Kristoffer, og laget i parets egne produksjonslokaler. Bambusen er behandlet med pigmentert hardvoksolje for å gi den et helt særlig uttrykk.

© Kine Ask Stenersen

Slitesterke materialer

På dette badet er fargepaletten holdt i nøytrale, avdempede toner. Her er ingenting overflødig og hver eneste element er nøye utvalgt.

– Vi trekkes nok mot det enkle og minimalistiske, forteller Kine Ask Stenersen.

Sammen med samboeren Kristoffer Eng, driver de Ask og Eng, et studio som designer og produserer spesiallagde kjøkken- og baderomsløsninger i bambus.

– Bambus både slitesterkt og holdbart. Egenskapene gjør at det er et svært gunstig materiale å bruke på både kjøkken og bad, forteller Kristoffer.

Servanten i anortositt har de designet i samarbeid med Lundhs Real Stone. Det er den samme steinen som er brukt i flisene på gulvet, men med en annen overflatebehandling som gjør at at den fremstår mørkere og tilfører et vakkert fargespill til rommet. Pendelen i taket er fra Contain Studio og er håndlaget i Spania. Armatur i kobber fra Cocoon.

© Kine Ask Stenersen

"Vi tror på at materialene skal ha plass og lov til å snakke for seg selv"

I 2020 kjøpte paret en gammel murbolig fra 1868. Før de gikk i gang med å renovere badet, satte de seg ned med penn og papir og begynte å skissere.

– Vi ønsket at baderomsinnredningen skulle stå som et møbel i rommet og valgte derfor en løsning hvor vi fikk luft på begge sidene. Det gjør at rommet føles større, forteller Kristoffer.

De smale skapfrontene og de vertikale linjene tilfører en letthet og eleganse til rommet.

– Vi tror på at materialene skal ha plass og lov til å snakke for seg selv. Det vi designer og produserer skal være tidløst. Uavhengig om det er til oss selv eller en kunde gjør vi det alltid med en tanke om at det skal vare, avslutter Kine.

Hver eneste detalj er nøye planlagt. Det gjelder også den innfreste skuffeinnredningen i bambus.

© Kine Ask Stenersen
© Kine Ask Stenersen

LES OGSÅ