10 bad som oser av luksus

En bad kan være praktisk og greit – eller det kan være en deilig, luksuriøs oase. Disse favorittene er definitivt representanter for den siste kategorien. Ren nytelse, o'hoi!

Badet i marmor
© Andreas Mikkel Hansen

Badet i marmor

Mye av resten av huset er bygget i betong, men på badet er det marmor som regjerer. Store stykker av italiensk stein er skåret ut og plassert her, badet i naturlig lys.

Vi digger plasseringen av badekaret i dette rommet, og ikke minst den praktiske oppbevaringen på langsiden.

Smart løsning midt i trappen
© Morten Holtum

Smart løsning midt i trappen

Noen ganger er løsningen så smart at det nesten ikke spiller noen rolle hvordan badet ser ut. I dette tilfellet er baderommet superfresht, men havner nesten i skyggen av plasseringen sin.

Det har nemlig fått plass i en trappeavsats mellom to etasjer! Uten at det hindrer passasje i trappen, selvfølgelig. Bak skyvedøren skjuler det seg en minimalistisk innredning på åtte kvadratmeter.

Akkurat det familien trengte for å dekke et gapende behov for ekstra bad. Lurt!

Et feminint rom for seg selv
© Andreas Mikkel Hansen

Et feminint rom for seg selv

Hvordan blir et bad skapt av en boligstylist som insisterte på å ha et rom bare for seg selv? Akkurat sånn som dette!

Hele 14 kvadratmeter med boltreplass med beige travertinflisene på veggen og koksgrått gulv. Vi elsker de varme jordfargene, og det store speilet.

Pendelen i taket er Beat Shade Fat, designet av Tom Dixon. Spottene er Tolomeo Pinza fra Artemide, designet av Michele De Lucchi og Giancarlo Fassina. Caféstolen Tolix A er designet av Xavier Pauchard i 1927, og har en farge og letthet som passer perfekt på det feminine badet.

Røft, tøft og industrielt
© © Stefania Giorgi/Living Inside

Røft, tøft og industrielt

Italienske Marco jobber som kunstner og arkitekt, og tegnet selvfølgelig sitt eget bad da han skulle gjøre om det gamle industrilokalet til drømmeboligen.

Vasken og dusjnisjen er bygget i denitalienske steinsorten pietra serena. Veldig kul kontrast til de hvitmalte bjelkene i taket. Lyset kommer inn fra de store vinduene og lager uforutsigbare skygger på veggen.

Synes du dette badet var lekkert, finner du enda flere drømmebad i denne oversikten.

I taket henger høyttalere fra Anthony Gallo Acoustic. Lampene er Edi av Davide Groppi. Speilet Minuetto henger fra taket, og er designet av Benedini Associati for Agape. Håndklær fra Society Limonta.

Maskulint og minimalistisk
© Kira Brandt

Maskulint og minimalistisk

Mens mange velger hvit marmor, gikk danske Thomas for gråsvart. Materialet går igjen i flere rom i leiligheten hans, gjerne i kombinasjon med teak.

Uttrykket er maskulint, luksuriøst og strippet for unødvendige detaljer. Virkelig et tydelig bevis på at ekslusive materialer ikke trenger mye ekstra for å skinne. Men vi må si at det også er vakkert med noen helt enkle, friske planter!

Spafølelse på badet hjemme
© Andreas Mikkel Hansen

Spafølelse på badet hjemme

Jeanette og Esben bygget seg et helt nytt hus, og kunne dermed få det akkurat som de ville. Også på badet, selvfølgelig!

Her tok de med seg inspirasjon fra wellness-reiser og spa-besøk og videreførte følelsen hjemme. Det frittstående badekaret har beundringsverdig utsikt.

Her føler man seg virkelig i ett med elementene: Rå steinvegg på den ene siden og hav og strand i fotenden – sukk!

Gulvet er i impregnert skifer, mens steinene på veggen heter Stonepanel og er fra Kongebro Natursten. Det frittstående badekaret kommer fra Copenhagen Bath.

En eksotisk liten nisje
© Birgitta Wolfgang

En eksotisk liten nisje

Det ser ut som et luksusbad i et toppmoderne hjem – men så er det et ombygget minirom fra 1932! Etter en real oppussing, selvfølgelig.

Et tilbygg på bare 1,56 kvadratmeter ble til en dusjnisje som også kan forvandles til et liten badekar. Vannet fra dusjen starter hele 2,7 meter over bakken. Som å stå i en eksotisk regnskog-foss!

Et dypp i betongen
© Mads Mogensen

Et dypp i betongen

Bar betong er kanskje ikke det mest innbydende og varme materialet vi kan tenke oss, men vi hadde ikke sagt nei til å senke oss ned i dette badekaret – med nærkontakt med sveitsisk fjell rett utenfor vinduet.

Den rene, nesten asketiske følelsen er gjennomført i hele hytta.

Innslag av tekstiler og edelgran gir varme til interiøret. Og så er det kort vei til sengen og en varmende dyne etterpå.

Åpen løsning med litt privatliv
© Armelle Habib/ Living Inside

Åpen løsning med litt privatliv

Dette badet i Melbourne står i stil med resten av den imponerende boligen.

Det er nok ikke alles smak å ha åpen løsning mellom soverom og bad, men her sonene så tydelig inndelt at det funker bemerkelsesverdig bra! Dessuten kan du gjemme deg inni den buede dusjnisjen hvis du føler for mer privatliv.

Er du av det mer ekshibisjonistiske slaget, kan du duppe rundt i det frittstående badekaret.

Over vasken henger Gubis Adnet-speil.

På dusjende utstilling
© Anders Hviid/ Vipp

På dusjende utstilling

Apropos ekshibisjonisme, så får du vist deg frem fra alle vinkler i denne kule løsningen.

– Badet er et rom i rommet, og jeg elsker å stå opp fra sengen og gå rett inn marmorboksen og ta meg en dusj med utsikt over Jaffa, forteller Oren Yonayov, eieren av denne fantastiske leiligheten i Tel Aviv.

«Boksen» er dekket med italiensk marmor fra Salvatori, og den doble dusjen er fra Boffi.

HUSK! Hvis du abonnerer på vårt nyhetsbrev, får du tilsendt boligreportasje, designnyheter og shoppingtips hver uke.