9 planter som egner seg til badet - spesielt med fukt og lite lys

Har du et bad uten vinduer eller med begrenset naturlig lys? Vi har samlet 9 planter som gir liv til baderommet ditt, og som trives i mørke og fuktige omgivelser!

Væddeløber plante til badeværelset
© bakker.com

Grønnrenner renser luften

En grønnrenner tåler ikke direkte sollys, og trives med mye skygge. Derfor er den også helt perfekt til et bad uten vinduer.

Den tropiske planten er svært tilpasningsdyktig, og fungerer dessuten som en naturlig luftrenser.

De lange grønne og hvite bladene henger dessuten beleilig nedover - og dermed sparer du også plassen som ville vært tatt opp dersom planten vokste opp og ut.

Husløg plante til badeværelset
© Karl Thomas Moore

Takløk til det lille badet

Sliter du med plassmangel på badet, og har problemer med at plantene ofte blir for store? Da er takløken en helt opplagt plante, nettopp fordi kronbladene er så små og søte.

Takløken egner seg til spesielt barske omgivelser, og tåler det meste.

Denne planten er dessuten til deg som ikke har særlig grønne fingre. Den krever nemlig ikke særlig mye kjærlighet og pleie.

Husløk-blomsten finnes i flere forskjellige arter og farger, og du kan derfor mikse og trikse med sammensetningen for å matche innredningen på badet.

Du kan også lese hvordan du tar stiklinger av plantene dine her.

Hængefigne plante til badeværelset
© bakker.com

Klatrefiken krever masse fukt

Klatrefikens små grønne grener henger løst ned fra planten, som gjør at den passer perfekt til badet på toppen av en reol eller en hylle. Hvis du har mulighet kan du også henge den søte planten i taket, så vil den falle flott nedover og skape god atmosfære i rommet.

Det viktigste er imidlertid at planten aldri må tørke ut. Dens opprinnelse er nemlig jungelen, noe som gjør at den krever konstant tilgang til vann og fukt. Dermed trives den også veldig godt på badet ditt - hvor det typisk er veldig høy luftfuktighet.

Orkidé plante til badeværelset
© Getty Images

Orkidéen bringer yndige farger til badet ditt

Orkidèen er en flott plante til baderommet. Plantens blomster tilføyer farge til omgivelsene, og den tynne og høye planten gir et elegant uttrykk.

Den typiske lilla blomsten blir ofte plassert i stueområdet - allikevel passer den faktisk godt inn på badet ditt.

Orkidèen er nemlig en tropisk plante, og trives derfor med høy luftfuktighet. Blant annet finner man den fargerike planten i Malaysia, Thailand og på Filippinene. Her gror planten naturlig ved hjelp av regn, dugg og tåke, noe badet ditt kan gjenskape, og dermed sørge for at den vakre planten blomstrer med hvite, rosa og lilla kronblader.

Husk at du også kan skape farger og liv til baderomsinnredningen ved hjelp av de riktige speilene!

Fugleredebregne plante til badeværelset
© Getty Images

Fugleredebregne trives uten lys

Glad i store grønne blader med levende former? Da har vi gode nyheter - en fugleredebregne vil faktisk elske badet ditt på grunn av den høye luftfuktigheten.

Den grønne planten har en helt unik og organisk form på bladene. Planten har dessuten gode egenskaper, ettersom den øker sin fotosyntese, og vil dermed rense luften bedre enn mange andre grønne planter.

Planten trives heller ikke særlig godt med mye sollys, noe som faktisk kan gjøre bladene gule hvis den får for mye. Derfor kan du med god samvittighet sette en fugleredebregne på badet ditt og nyte både dens flotte grønne utseende og rensende egenskaper.

Guldpalme til badeværelset
© Getty Images

Arecapalmen gir et eksotisk uttrykk

Arecapalmen er helt perfekt til badet ditt - tatt i betraktning at du har plass til den. Står imidlertid et hjørne tomt, eller hvis du har ekstra gulvplass ved siden av vasken, er areca-planten det mest opplagte valget.

Planten med de lange bladene må nemlig aldri stå i direkte sollys, og som de foregående plantene, passer den derfor godt til badet uten vinduer.

Arecapalmen er dessuten spesielt god på å rense luften for karbondioksid og andre skadelige stoffer, og er dermed godt for luftveiene dine i et lukket rom.

Plantens spisse og lange blader henger mykt og lett fra plantens stamme, og vil gi et eksotisk uttrykk til badet ditt.

Aloe Vera plante til badeværelset
© Getty Images

Aloe Vera gir en tropisk aura

Du kjenner nok godt til aloe vera fra ulike hudpleieprodukter, og som ingrediens i salver og gelèer mot solskader og forbrenninger. Planten blir beskrevet som en "vidunderplante".

Og det er ikke uten grunn - for planten er spesielt god til å produsere og rense oksygenet i rommet. Derfor er aloe veraen godt egnet til soverommet, men den trives faktisk også godt til badet ditt. Den spisse og lave planten skal ha begrenset med sollys, og trives godt i høy luftfuktighet. Du trenger heller ikke ha særlig grønne fingre, da planten krever lite pleie.

Evighedsbuket til badeværelset
© Getty Images

Tørkede blomster er et sikkert valg

Til tross for at det ikke direkte er en plante, så er tørkede blomster en perfekt løsning dersom du ønsker mer farger og liv til badet ditt. Dersom du er på utkikk etter noe som garantert ikke kan gå galt, så er de fargerike og yndige blomstene et helt sikkert kjøp.

En blomsterbukett av tørkede blomster vil både se flott og fargerikt ut, og er dessuten bæredyktig.

Tørkede blomster er perfekte å sette opp på en hylle på badet, nettopp fordi de ikke behøver noe som helst pleie. De kan dermed bli stående der så lenge du måtte ønske.

Usikker på hva du skal sette den tørkede blomsterbuketten i? Vi har samlet 7 dekorative vaser her.

Hjertefilodendron til badeværelset
© Getty Images

Treklatrer gir sjel til det mørke badet

Treklatrer er, som navnet tilsier, en klatreplante, og kan skape en hyggelig atmosfære på badet ditt.

Den mørkegrønne planten passer ypperlig til å bli stående, hvor den kan få lov til å utfolde seg helt fritt. Klatreplanten kan smyge seg flott rundt små bambuspinner, og gir varme til rommet.

Planten kommer originalt fra jungelbunnen i Brasil. Derfor tåler den heller ikke direkte sollys, og elsker høy luftfuktighet. Med andre ord er det egentlig en helt opplagt plante til badet.