8 måter å innrede med speil

Speil kan gjøre underverker med rommene dine - se hvordan!

Paola Navone hos Casamilano
© Paola Navone hos Casamilano

1. Speilmøbler

Speil er et genialt trekk hvis boligen din trenger en liten ansiktsløftning. Du kan få mer lys inn i et rom ved hjelp av speil, og store varianter er det ultimate hjelpemiddelet hvis du vil få et rom til å virke større. Du kan bruke speil i stedet for bilder på veggen, som en funksjonell skillevegg eller som en morsom ekstraeffekt. Vi viser deg hvordan.

Speilmøbler er siste nytt på speilfronten, og utrolig morsomme og effektfulle. Disse er designet av Paola Navone for det italienske møbelhuset Casamilano. Speilmøbler gir et unikt uttrykk til hvert rom, og kan også ha en forstørrende effekt. Sidebordene Bollywood kommer i størrelsene 30 x 30 x 58cm og 50 x 50 x 33 cm. Pris på forespørsel, casamilanohome.com

Bo Concept - TONE mirror
© Bo Concept

2. Store speil

Store speil kan virkelig utgjøre en stor forskjell i alle rom. De rosa veggene kontrasterer speilet på en god måte. Et tips er å ikke feste speilet fast til veggen, men heller la det stå fritt, slik som her. Da har du muligheten til å flytte rundt på det, og speilet har flere bruksmuligheter og større fleksibilitet. Har du små barn eller dyr i huset, anbefaler vi å feste speilet til veggen.

Speilet TONE er 70 cm i diameter. Fås grått- eller rosefarget, fra 1700 kr, BoConcept.

FRAMED Mirrors fra MUUTO
© MUUTO

3. Speil som romutvider

Her ser man hvor mye speil som veggdekorasjon kan gjøre for et rom. Selv om speilene fortsatt fungerer som reflekterende glass, gir de ulike fargene, formene og teksturene et spennende uttrykk.

Framed Mirror, designet av Anderssen and Voll for Muuto kommer i to størrelser og tre farger. Fra 2500 kr, muuto.com

Disc Mirror for Atelier D'Exercices
© Joachim Rasmussen

4. Speil som bilde

Speil med økende tilfang av kobber og messing gir en ekstra vakker effekt.

Joachim Rasmussen står bak Disc Mirror for Atelier D'Exercices, en håndpolert aluminiums-plate på messingrør. 2200 kr, luminaire.com

Speil som oppbevaring
© bo-bedre.no

5. Speil som oppbevaring

Speilveggen på det lille badet har flere funksjoner. Samtidig som speilet gjør rommet større, fungerer det også som oppbevaring. Bak speilene er det nemlig laget plass til hyller. Få eventuelt råd til hvordan skapet best kan settes opp hjemme hos deg hos din lokale snekker eller glassmester.

Christian Brun for R.O.O.M.
© Christian Brun for R.O.O.M.

6. Speil som fargeklatt

Oppbevar sakene dine på en annerledes måte.

Utensil oppbevaringstavle, designet av Christian Brun for R.O.O.M, 5970 kr.

Duravit
© Duravit

7. Speil som optisk illusjon

På dette baderommet er plassen godt brukt, og lyse vegger og speil-flater gir en illusjon av størrelse.

Duravits nye bademøbelserie Ketho legger stor vekt på funksjonalitet, og er utformet i en enkel og elegant design, som vist med dette speilskapet, fra 11 150 kr, duravit.com.

GUBI Adnet Rectangulaire
© GUBI

8. Speil som dekor

Et speil er praktisk de gangene du trenger å ta en siste sjekk på sveisen, men har du en liten entré vil et speil i helfigur også gjøre at rommet oppleves større.

*Adnet Rectangulaire fra Gubigjør nytten både funksjonelt og estetisk! Fra 14 300 kr, gubi.com*