7 stilfulle spisestuer til inspirasjon

I spisestuen vil vi vise frem boligen på sitt vakreste, og det må være koselig nok til å bli sittende lenge. La deg inspirere av disse!

Tre og stein – og masse lys!
© Andreas Mikkel Hansen

Tre og stein – og masse lys!

Innredningen i denne moderne boligen er dominert av naturmaterialer som tre og stein. Dette gir huset et organisk og litt mykere uttrykk.

Spiseplassen går i ett med kjøkkenet, men har dobbel takhøyde opp til andre etasje. Her henger Hope-lamper fra Luceplan. Spisebordet er satt sammen av gamle gulvplanker, og rundt bordet står Y-stoler fra Carl Hansen & Søn.

Se resten av det fantastiske huset her!

Svart og hvit spisestue
© Anitta Behrendt

Svart og hvit spisestue

For designeren som bor her, er et hjem først og fremst en rolig base hvor han kan hvile hodet etter en dag full av farger, mønstre og former.

Derfor har han skapt et svart-hvitt hjemmeunivers, med innslag av gråtoner.

Designeren elsker fiskebeinsparkett, og gulvet var en av grunnene til at han falt for denne leiligheten. Bordplaten har han snekret sammen selv, og deretter satt på et understell fra Hay.

TIPS! BoligPluss har oppskriften på 5 spisebord du kan lage selv!

Maleriet har han også laget selv. Rundt bordet står Y-stoler designet av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn.

Fra fabrikk til stilfullt hjem
© Beppe Brancato/ Living Inside

Fra fabrikk til stilfullt hjem

Den svartmalte, matte veggen er en lekker kontrast mot det blankpolerte betonggulvet, og gir samtidig rommet en dose filmatisk dramatikk.

Det lange spisebordet har de selv designet, hvor formen er en forlengelse av de dekorative vinduene. Vasesamlingen midt på bordet er funnet brukt.

Den malte pudderrosa brystningen er en delikat brytning mot det grå på gulvet og resten av veggen, og gir interiøret en spennende dynamikk.

Lekker spisestue
© Birgit Fauske

Lekker spisestue

De originale tregulvene har blitt slipt og skurt for å komme til sin rett, og står i fin kontrast til den mørke, matte veggen.

Hans Brattruds klassiske Skandia-stoler står rundt spisebordet i heltre eik, fra Hilmers hus. Gulvlampen fra Bolia ble valgt fremfor en tradisjonell takpendel.

På veggen er det montert en bildelist fra Ikea, som fint lar paret sette frem små stemningsskapere.

Internasjonal stil
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Internasjonal stil

Stilen hjemme hos dette paret i København er internasjonal. Den bærer preg av klassiske møbeldesignere, men miksen blir gjort mer personlig med røft treverk og dekorative innslag fra Østen og Frankrike.

Se resten av den storslåtte leiligheten her!

De unike stolene rundt spisebordet stammer fra et gammelt auditorium, og har numre på stolryggene som en artig detalj.

Bordet er designet av Charles og Ray Eames, og produseres av Vitra. Den gamle, industrielle taklampen utgjør en fin kontrast til den sirlige stukkaturen.

Åpen og lys spisestue
© Inger Marie Grini

Åpen og lys spisestue

Her leder en lekker arkitektonisk trapp ned til spisestue og kjøkken, mens nok et trappetrinn fører ned til stuen i enden. Store vinduer sørger for masse lys.

Den gode materialmiksen tilfører nok et element til rommene; det oljede eikegulvet, den steinbelagte endeveggen og de såvidt introduserte tekstilene sørger for massevis av varme.

Spisebordet er fra Ketall og stolene fra B&B Italia - begge deler designet av Patricia Urquiola.

Romantisk retro
© Marco Bertolini/ Living Inside

Romantisk retro

Storblomstrete tapet på veggene er helt i tråd med tidens trender. Denne er fra Cole & Sons Folie-kolleksjon, og heter Fontainebleu.

Få flere stiltips i Bo Bedres nyhetsbrev hver uke!

Glassbordet med betongfot er original 1970-tallsdesign av Giovanni Offredi fra Saporiti. Stolene er T-chairs 3LC fra 50-tallet, designet av Katavolos, Littel og Kelley for Laverne International.

Den fantastiske art deco-aktige-lampen av stiliserte palmeblader er Gingobilo, designet av Carlo Giorgi på 1970-tallet.