7 måter å skape blikkfang

Blikkfang er det som gjør interiøret spennende og boligen minneverdig. Se tipsene til hvordan du gjør det!

Slik skaper du blikkfang
© bo-bedre.no

Slik skaper du blikkfang

Det er de boligene som gir oss noen opplevelser ut over det vanlige, som oftest sitter igjen i minnet vårt. Det trenger ikke å være en spektakulær innredning hvor alt er snudd på hodet, tvert imot er det ofte de små detaljene som får oss til å kikke etter en gang ekstra. Vi gir deg tips til hvordan du kan skape et ordentlig blikkfang hjemme hos deg selv.

Gå på jakt
© bo-bedre.no

Gå på jakt

Kitsch er en opplagt måte å skape oppmerksomhet på. Den ultimate måten er kanskje å trekke kronhjorten inn i stuen, hengt opp på veggen som et jakttrofé. Gå på jakt hos din nærmeste bruktforhandler.

Skap overraskelser
© bo-bedre.no

Skap overraskelser

Hele ideen bak blikkfang er å skape overraskelser. Bjørkeskogen på endeveggen i dette high tech-kjøkkenet krever i seg selv oppmerksomhet. Men det egentlige blikkfanget er faktisk gjemt når skapene er lukket. Idet man åpner dørene, får man seg derimot en liten støkk: De knalloransje skapdørene er langt fra det man forventer seg i et så minimalistisk kjøkken som dette fra Haus.

Vekk oppsikt
© bo-bedre.no

Vekk oppsikt

I denne tilsynelatende ordinære smale gangen med hvitmalte vegger og plankegulv er det likevel noe som får oss til å kikke en ekstra gang oppover. De to lysekronene som er malt med knallrosa spraymaling er nemlig akkurat det som skal til for å forvandle en nokså ordinær innredning til noe mer unikt og iøynefallende. Stålampen er designet av Arne Jacobsen og er fra Louis Poulsen, mens lysestakene er funnet i en bruktbutikk.

Overdimensjonert lampe
© bo-bedre.no

Overdimensjonert lampe

At blikkfang kan skapes på mange forskjellige måter, er dette kjøkkenet med god takhøyde et levende bevis på. Husets beboere har valgt å henge en gigantisk pendel over spisebordet. Det har gjort rommet alt annet enn anonymt. Lampen Connic fra Modiss er en meter i diameter og kan naturligvis ikke henge hvor som helst. Men dersom det er høyt under taket hjemme hos deg, er det en fantastisk måte å skape blikkfang på. Lampen er fra firmaet Conceptlight.

Kontrastfarger
© bo-bedre.no

Kontrastfarger

En stor gjenstand i en markant farge skaper blikkfang med en gang du kommer inn i denne stuen. Det er fordi alle de øvrige fargene i rommet er tonet ned og holdt i helt lyse farger. Legg også merke til hvor raskt man ser den røde puten og lysestaken. De har litt av den samme effekten som den store bokstaven har.

Rare møbler
© Cappellini

Rare møbler

Møbler kan også være det som skaper blikkfanget i boligen. Da gjelder det å velge interiør som på en eller annen måte er skeivt, humoristisk eller på annet vis sterkt i uttrykket. Revolving Cabinet er designet av Shiro Kuramata og er like høyt som et menneske. Spesielt når det står slik som her, med skuffene ut til alle sidene, er det et møbel man legger merke til. Skuffene kan åpnes i alle retninger, ettersom de er montert på en metallsylinder som går gjennom samtlige tjue skuffer. Møbelet er fra italienske Cappellini og koster 25 400 kr hos Expo Nova.

Fargerike detaljer
© bo-bedre.no

Fargerike detaljer

Farger - og gjerne mange av dem - er alltid et godt alternativ når boligen trenger en raskt vitamininnsprøyting. Særlig når omgivelsene ellers er holdt i svart og hvitt, får fargede innslag stor styrke. Det er også tilfellet med denne samlingen Rolf-lysestaker fra Freemover i mange farger. Selv om bordpynten bare utgjør en liten del av det samlede interiøret, blir blikket med en gang dratt mot lysestakene.