6 tips til å innrede et personlig hjem

Mangler du inspirasjon til hvordan du skaper et unikt uttrykk i hjemmet? Så les her.

Lys opp med neon

Neonskilt har en helt spesiell evne til å lyse opp og skille seg ut. De fås i mange forskjellige farger og former, og derfor kan de også uten tvil være med på å gi hjemmet ditt et personlig preg.

Hos Neonskiltet kan du selv designe ditt helt eget neonskilt, og dermed kan du personliggjøre det, så det passer perfekt inn til hjemmet ditt.

Brug for eksempel neonskiltet som et kunstverk på veggen i stedet for et maleri, la det lyse opp som lampe på soverommet eller sett det som det første du ser, når du trer inn i et rom. Skiltet kan på den måten gi hjemmet ditt både et personlig og kunstnerisk preg.

© Neonskiltet

Skulpturer fra KAWS

Den amerikanske kunstneren Brian Donnelly er mannen bak de kontroversielle og eksklusive figurene Kaws. Kunstneren er inspirert av de ikoniske tegnefilmsheltene og har gjenskapt noen av dem og gitt dem et ganske så annerledes uttrykk. For eksempel forestiller en av de mest populære skulpturene Mikke Mus. De fås i mange forskjellige størrelser, helt fra noen få centimeter til over ti meter.

Skulpturene har blitt veldig populære på globalt plan og de kan blant annet ses i flere kjentes hjem. For eksempel kan man se dem flere steder hos den canadiske sangeren Drakes hjem.

Man kan trygt si at det er mange delte meninger om disse skulpturene. Det dystre uttrykket som får de ellers glade tegnefilmskarakterer til å se kjølige og triste ut, er både banebrytende og provoserende. Det er ihvertfall sikkert at man får et personlig hjem med disse skulpturene.

Skap dynamikk eller ro med tapeter

Tapeter er enda en måte hvor du kan sette ditt helt eget avtrykk på hjemmet. De kan brukes i de fleste rom og kan dekorere både vegger, skapdører, møbler og mye annet. Det store utvalget av mønstre, farger og motiver gjør det mulig å skape helt spesielle stemninger alt etter behov.

Du kan for eksempel gi et mindre rom et levende og dynamisk uttrykk ved å sette mønstrete tapet opp på alle veggene, eller du kan gå etter et mer rolig og eksklusivt uttrykk ved å tapetsere en enkelt vegg eller et møbel i et enkelt motiv.

Gi veggene nye farger

Hvis du synes boligen din har blitt litt kjedelig eller minner om alle andres, kan du prøve å gi veggene en annen farge. På denne måten kan du skape et personlig hjem med karakter.

Du kan også gå skrittet videre og male blant annet mindre partier, paneler, tak eller dører. Det er kun fantasien som setter grenser for hvor mange farger man vil ha i hjemmet sitt.

Mangler du inspirasjon kan du lese om årets farger her.

Still ut din egen keramikk

Keramikk er fortsatt en stor trend og ved å utstille dine egne verker, kan du enkelt tilføye personlighet til innredningen. Lag for eksempel dekorative skulpturer som kan stå på hyller, finurlige lysestaker eller potter i forskjellige former og farger. Dersom du har en hylle eller et vitrineskap, kan hjemmelagde keramikk-kopper også sette et flott og personlig preg her.

Dersom det høres ut som noe for deg, kan du for eksempel male keramikk på Glazed and Amused i Markeveien på Grünerløkka i Oslo.

Dersom du heller vil sitte hjemme og finne kreativiteten frem der, er det mange keramikkverksteder som selger leire og begynnerutstyr så du kan skape dine egne kunstverk hjemme. Dersom du befinner deg i Trondheimsområdet kan du bestille leire og utstyr til keramikk på døra fra Franz Klammer keramikkverksted, hvor du selv leverer det ferdige verket til brenning.

Få et personlig maleri

Gjør hjemmet unikt ved å anskaffe deg et maleri som ingen andre har. Du kan for eksempel kaste deg ut i å lage ditt eget verk. Det eneste du trenger er pensel, akrylmaling og et lerret. Prøv deg fram og se om det gjemmer seg en kunstner i deg.

Hvis du heller vil gå en mer sikker vei, kan du bestille et personlig bilde av profesjonelle kunstnere. Flere steder tilbyr de å ta imot bestillinger, hvor du selv kan velge maleriets motiv - slik at det passer inn i hjemmets rammer.

© millann