Her er årets farger 2021

Natur, harmoni og ro er de største inspirasjonskildene i 2021s mest fremtredende farger.

Årets farger 2021

For tiden forsøker vi alle å oppnå en livsstil med flere bærekraftige valg, ro og varme. Dette avspeiles i vår innretning og valg av farger, som kan understøttes av disse følelsene.

Hos fargegigantene Jotun, Dyrup og det anerkjente trendbyrået Pejgruppen kan man allerede se en tendens innenfor myke, nøytrale farger, inspirert av naturens kontraster. Vi har samlet noen forslag til tre sentrale fargenyanser, som høyst sannsynlig vil bli årets farger 2021.

Fargene på den luftige blå paletten

© JOTUN A/S

4894 Ocean Air

© JOTUN A/S

Luftig, støvete blå

Det tyder sterkt på at støvete og luftig pastellblå vil bli en av de toneangivende fargene for 2021.

Jotuns globale fargesjef Lisbeth Larsen understreker at vi står ovenfor en livsstilsendring og at vi i usikre tider som oftest ønsker å føle oss trygge i vårt eget hjem. Derfor er deres støvete blå “Ocean Air” også inspirert av naturens elementer for at skape en rolig atmosfære.

Det danske merket Dyrup har fremhevet “Misty Aqua”, som utstråler rå, levende natur og som med dette vil tilføye et friskt uttrykk til rommet.

Pejgruppen har valgt fargen “Stillwater” fra Pantone, som også avspeiler tidens ånd med et ønsket om en roligere tilværelse. Den duse blåfargen oser av spiritualitet, velvære og vil dermed virke som et avslappende avbrekk fra det høye tempoet man ellers kan føle på i hverdagen.

1303 Observe

© JOTUN A/S

"Transcend"

© Dyrup

12124 Natural Clay

© JOTUN A/S

Elegant, lys brun

En nøytral og myk brun basisfarge som kan skape en følelse av trygghet og harmoni i hjemmet, kommer høyst sannsynlig også til å dominere markedet i 2021.

Jotun introduserer nye nøytrale farger, bl.a. “Observe”, “Hummus” og “Dessert Pink”, som alle skaper en beroligende atmosfære og kan kombineres med mange andre farger.

Dyrup har latt seg rive med den samme bølgen og lanserer en ny lys brun “Transcend” med fokus på ro og varm minimalisme, som understøtter en mer monokrom stil. Denne kan også kombineres med mer kulørte farger for å skape et mer kontrastfylt hjem.

Rustikk, varm brun

En av de største voksende trendene i 2021 er varme og rustikke farger, også kjent som “Terracotta-fargene”.

Inspirasjonen er hentet fra hele verden - helt fra det marokkanske ørkenlandskapet med gyldenrosa nyanser til Mexicos brente oransje toner.

Dyrup har lansert “Light Cherry Parade”, som har en helt spesiell dybde og som gjør det lett å matche lyse såvel som mørke farger i hjemmet.

“Natural Clay” er en av fargene på Jotuns fargepalett som har en mer rustikk og sanselig stemning, som vil tilføye varme og liv til hjemmet ditt.

Pejgruppen har fremhevet et mer brent og rødlig skjær i fargen “Brandied Melon” fra Pantone, som en av årets farger 2021. Atmosfæren er kul og retro, men lar også tankene våres føre til solfalmet sand nær ekvator.