12 unike soverom med smart oppbevaring

På soverommet vil vi ha orden og finne ro! Her er et knippe enestående soverom med god lagringsplass og nydelig innredning.

Varmt under skråtak
© Anders Hviid

Varmt under skråtak

Her har eierne tatt utfordringen med skråtak på strak arm og integrert garderoben i veggen. De nydelige takbjelkene og den lune innredningen tilfører en varm kontrast til hvite flater!

Det kan virkelig være en kunst å utnytte plassen fullt ut under skråtak.

Skap som rammer inn sengen
© Mikkel Adsbøl, styling: Katrine Martensen-Larsen

Skap som rammer inn sengen

Har du et soverom uten skap kan du lage en ramme av garderobeskap rundt sengen slik det danske firmaet Køkkenskaberne har gjort her. Tenk utenfor boksen og velg kjøkkenskap hvis det passer bedre! Å male skapene i samme farge som veggen skaper en fin helhet.

Romopplevelsen i fokus
© Niklas Hart

Romopplevelsen i fokus

Soveromsløsningen i hjemmet på Nesøya er like sofistikert som resten av hjemmet – med garderober i bakkant og tilgjengelighet fra begge sider av sengen. For å slippe løse møbler har eierne valgt en nisje i veggen fremfor nattbord. Se mer fra hjemmet her.

Plassbygd seng med skuffer
© Andreas Mikkel

Plassbygd seng med skuffer

I den oppussede hytta fra 70-tallet i Tisvilde har hytteeierne startet fra scratch og bygd sengen fra vegg til vegg. Perfekt for en liten familie! Ved å holde veggene i samme farge som sengestammen flyter den inn i innredningen på en naturlig måte. Med skuffer under sengen får de lagret klær og gjemt vekk saker som flyter. Til glede for alle ordensmennesker!

Mørk og magisk hylle
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Mørk og magisk hylle

Bak denne sengen har eieren en hylle som strekker seg fra gulv til tak og skaper mye god lagringsplass. Kun de fineste tingene får stå i den synlige delen av hyllen! Den mørke fargen lager en lun stemning og puter i fløyel topper det eksklusive uttrykket!

© Pia Winther

Et smart IKEA-hack

Dette vakre skapet tar IKEA oppbevaring til helt nye høyder.

Parret som bor her har selv tilpasset skapet fra IKEA til nettopp deres soverom, slik at det ser ut som at det er innebygget. De har til og med malt skapet i en mørkeblå farge slik at det nesten går i ett med de matchene veggene.

En virkelig dekorativ og billig måte at få god plass til oppbevaring av klær på liten plass.

© Pia Winther

Utnytt de skrå veggene til smart oppbevaring

I dette hyggelige huset har Signe og hennes familie utnyttet alle krokene i deres 12 kvadratmeter store soverom.

Oppbevaringsplassen i rommet er begrenset og derfor har de selv bygget et garderobeskap som utnytter plassen under de skrå veggene optimalt.

Skapet har de malt i en vakker mørkegrå farge, som matcher flere av veggene i rommet og bidrar til en hyggelig stemning. Se mer fra det hyggelige soverommet her.

© Ida Schmidt

Finn plass til innebygde hyller

Dette arkitekttegnede sommerhuset byr på mange finurlige detaljer, unike gjenbruksfunn og smarte løsninger.

På soverommet har man lagd en hyggelig sitteplass langs vinduet, hvorfra man kan nyte utsikten til de vakre klippene. I enden av sittekroken han man bygget en smart innbygd hylle som brukes til oppbevaring av bøker og pynt En hyggelig og unik detalj som samtidig er funksjonell.

© Pernille Enoch

Hengende oppbevaring

Et frittstående klesstativ er en stilig og enkel måte å oppbevare klær i soverommet på. Her har eierne valgt å henge stativet fra taket, noe som gir en kul og spennende effekt - og sparer gulvplass.

© Hampus Berndtson

Klassisk oppbevaring på soveværelset

En klassisk kommode vil passe inn på de fleste soverom og er perfekt til oppbevaring av klær, håndklær eller nips.

I dette gamle fiskerhuset har parret sneket inn en vakker, gammel kommode på soverommet i en frisk, mintgrønn farge som gir liv til rommet på en enkel og stilren måte.

© Pernille Kaalund

Det klassiske walk-in closet med en vri

I denne herskapsleiligheten har møbelsnekkeren, Søren Hvalsø Garde og hans kone, Rita, flyttet oppbevaringsplassen ut av soverommet og inn i et kombinert walk-in-closet og kontor.

Her har de bygget en smart løsning som rommer mye oppbevaring og samtidig fungerer som skrivebord. Det er en ideell løsning å finne plass til oppbevaring i andre rom, hvis man synes det er vanskelig å innrede det lille soverommet.

© Birgitta Wolfgang

Det klassiske klesstativet

Det perfekte møbelet til oppbevaring av klær er og blir det klassiske klesstativet, som utover dens praktiske funksjon til og med fungerer som et dekorativt element i innredningen av soverommet.

I dette stilfulle byhuset i Tokyo har paret innredet med et lite og enkelt klesstativ med klær i hvite nyanser som matcher omgivelsene.