16 lekre sofanyheter

Len deg godt tilbake i en av disse formfine sofaene.

Rund og myk
© Muuto

Sofaen Rest passer perfekt til sitt bedagelige navn. Den norske duoen Anderssen & Voll står bak designen av den myke sofaen med ben i eiketre og tekstiltrekk. Fås som både 2- og 3-seter,. Fra 19 950 kr, Muuto/Illums bolighus.

Museumssofa
© ClassiCon

Munich er en del av en møbelserie designet til Museum Brandhorst i München av arkitektene Sauerbruch Hutton fra Berlin. Den vakre sofaen produseres av ClassiCon. Fra 30 870 kr, Expo Nova.

Modulsofa
© Montis

Domino er et avansert sittesystem med cirka 15 forskjellige elementer, ben i forskjellig størrelse og diverse tilbehør. Designet av Dick Spierenburg for nederlandske Montis. Denne løsningen koster 27 865 kr, Tannum.

Formfin sofa
© Ligne Roset

Lou fra franske Ligne Roset er tegnet av Patrick Jouin. Den enkle designen er renset for alle overflødige detaljer. Formen og proporsjonene er vellykkede, og det samme er komforten. 30 100 kr, Black & White Studio.

Rød og frekk sofa
© Driade

Sofaen Leeon spiller på det klassiske chesterfield-utrykket, men har sitt helt eget utfordrende uttrykk. Sofaen fra Driade er designet av Ludovica + Roberto Palomba. Den er bygget opp rundt en ramme av tre og fiberglass, med ben i malt aluminium. Fås i både i lær og velur. Fra 48 770 kr, Expo Nova.

Sofa med kappe
© Established & Sons

Sofaen Cape er designet av Konstantin Grcic for Established & Sons. Trekket kan enkelt byttes ut når man vil ha litt forandring. Nydelige sømdetaljer i tekstilet gjør trekket helt presist. Fra 39 700 kr, Robert Tandberg.

Endeløs modulsofa
© Flexform

Så langt øyet kan se. Designeren Antonio Citterio har kalt sin nye modulsofa for Grande Mare, eller på norsk: Det store havet. Denne løsningen koster fra 60 480 kr, Flexform/Expo Nova.

Sofaen Favn
© Fritz Hansen

Den spanske stjernedesigneren Jaime Hayón har designet sofaen Favn for danske Fritz Hansen. Sofaen er inspirert av Arne Jacobsens stoler Egget og Svanen, også hos Fritz Hansen. 63 300 kr, Tannum.

Kontrastrik sofa
© Swedese

Continental spiller på kontrasten mellom de tynne metallbena og de voluminøse putene. Sofaen er designet av svenske Claesson Koivisto Rune for Swedese. Den fås med trekk i tekstil eller lær og stålunderstell enten i krom eller svart- eller hvitlakkert. 33 595 kr, Swedese/Tannum.

Urban sofa
© Walter Knoll

Jaan Living ble presentert av tyske Walter Knoll på møbelmessen i Milano i år. EOOS, som står bak designen, har laget en modulsofa med storbyeleganse og stramme linjer. Sofaen har til og med avlastningsbord innebygget i selve sofaen. Som vist 44 600 kr, Tannum.

Dansk sofaklassiker
© One Collection

Danske Finn Juhl laget egentlig denne sofaen allerede i 1951. I år er det skulpturelle mesterverket Baker relansert, og fås i valnøtt eller teak. Sofaen er trukket i ull, gjerne med to forskjellige farger. Fra 91 000 kr, One Collection/Robert Tandberg.

Humoristisk sofa
© Tannum

Beatrix er designet av Anna Kraitz for svenske Källemo. De små knappene i forskjellige farger frisker opp trekket i tekstil, 21 175 kr, Tannum.

Geometrisk sofa
© Stouby

Den nederlandske designeren Michie van der Kley har angivelig latt seg inspirere av spekkhuggere mens han laget den nye sofaen Orca for Stouby. Den fås i to størrelser, og i tekstiltrekk med kontrasterende farger. Fra
25 320 kr, Blåmann.

Gammel sofa i ny utgave
© Fredericia Furniture

Tremmesofaen som danske Børge Mogensen designet i 1945, er kommet i en flott hvit variant med vegetabilsk lær. Anledningen er Fredericia Furnitures 100-årsjubileum. Fra 41 650 kr, Fredericia Furniture/Robert Tanberg.

Retrosofa
© Moroso

Klara er designet av spanske Patricia Urquiola for italienske Moroso. Den er en hyllest til glemte håndverkstradisjoner og gamle veveteknikker. Fra 29 100 kr, Blåmann.

Sosial hjørnesofa
© Moroso

Tufty-Too er en videreutvikling av sofaen Tufty-Time fra 2005. Begge er designet av spanske Patricia Urquiola for italienske Moroso. Systemet består av åtte moduler.
Pris enda ikke fastsatt.