Gi uteplassen en varm og rustikk stil

Minimalistisk og funksjonelt trenger ikke bety kjedelig og kaldt. Se hvordan Charlotte Bie innreder uteplassen sin i betong varmt og innbydende.

Materialer som tåler vær og vind
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

– Vi har skapt et uterom som tåler vær og vind, og alle plantene er lette å stelle. De ulike nivåene i terrenget gir et godt arkitektonisk spill, men også le når det blåser, noe det ofte gjør her ved vannet, forteller Charlotte som sitter på ståltrappen som er naturlig rusten av regnværsdager.

Husk å abonnere på nyhetsbrevet vårt og få nyheter og stilige boligreportasjer sendt til innboksen din to ganger i uken.

Hagemøbler som kan stå ute hele året
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Fra den overdekkede terrassen med utgang fra husets kjøkkenallrom, fører trappen i rustent stål ned til det møblerte uterommet med betonggulv.

Charlotte har valgt møbler som kan stå ute hele året. Familien bruker nemlig uterommet nesten like mye som rommene innendørs.

– Det er viktig at det er et sted vi kan slappe av, at det er koselig og plass nok til at vi kan samle hele familien og vennene våre, sier Charlotte.

På BoligPluss får du tips om hvordan du kaninnrede uteplassen din som en stue.

Hun er aller mest fornøyd med hagemøblene i grånet eik og svarte stålben. De er både rå i stilen, lette å gjøre rene og fine sammen med et skinn eller puter.

Stålplater som blir varme med tiden
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Terrassen er innredet rustikt og naturlig, så den nesten kan passe seg selv uten at familien trenger å bruke masse tid på hagearbeid. Stålplatene vil bli finere med tiden og skaper en varme til terrassegulvet i betong.

Ta en titt på sesongens fineste hagemøbler.

Puffen er fra Broste Copenhagen.

Fine fargeklatter til rått betonggulv
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Hun mener kombinasjonen av det fine og det rå gjør uterommet helt spesielt.

– Her kan vi være private og samtidig nyte utsikten til vannet, mens barna kan leke fritt og vi kan kose oss rundt ildstedet, forteller Charlotte.

Messing og eik kaster glans over dette unike sommerhuset.

Hagemøblene i old oak fra By Løth er familien ekstra glad i, siden de ikke krever noe vedlikehold. Bålfatet med grillfunksjon fra Raumgestalt kan brukes året rundt og gjør det lett å fyre opp et bål i hagen. Fatet har et skulpturelt uttrykk og mange bruksmuligheter. Bålfatet er laget av stål som etter hvert ruster, og får samme patina som resten av stålet i uterommet. Putene er fra Broste Copenhagen, mens den flerfargede puten er kjøpt på reise i utlandet. Kurv og antikk krukke er fra butikken L'Unica. Gul og grønn pute i velur er fra Madam Stoltz.

Naturlig delte soner
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

De terrengdelte nivåene er utført i rustent stål, som fungerer som sperring mot de nordiske og viltvoksende plantene.

Se hvordan Beinta skaper ro på terrassen sin med et fantastisk vannspeil.