8 drømmehus med basseng

Tenk å ha basseng på uteplassen når sola steker! Her er et knippe norske og utenlandske drømmehus med fasilitetene i orden.

1. Basseng med innsyn
© Anniken Zahl Furunes

Den aktive familien på seks har funnet sitt ultimate sted for avkobling i åsene bak den vakre kystbyen Bandol i Sør-Frankrike.

Villaen er designet slik at lyset og vannet er synlig i alle rom, og bassenget får huset til å minne om et akvarium både fra utsiden og innsiden.

Fra stuen kan man skyve de store panoramavinduene til side og hoppe rett ut i det 25 meter lange bassenget.

Feriehuset har basseng med innsyn
© Anniken Zahl Furunes

Fra de lave benkene i underetasjen kan man se rett inn i bassenget. Den lune akvariefølelsen er helt spesiell for huset.

Få med deg flere lekre boliger – meld deg på nyhetsbrevet!

2. Bærekraftig basseng
© Inger Marie Grini

Uten Larvik har arkitektkontoret Snøhetta tegnet et 200 kvadratmeter stort visningshus - et bærekraftig drømmehus som produserer sin egen energi.

På taket ligger det et 150 kvadaratmeters stort solcellepanel, som først og fremst varmer opp huset, men overskuddsvarmen går til å varme opp vannet i det lekre svømmebassenget.

3. Svømmebasseng til trening
© Karina Tengberg/ House of Pictures

Da familien Galvalisi skulle bygge bolig ønsket de seg mest mulig sollys, best mulig utsikt og et svømmebasseng til trening.

Arkitekten Diego Montero løste oppgaven perfekt med store vinduer, flere terrasser - og innvendig er det krydret med unike detaljer.

Se flere bilder av drømmehuset her!

Det 25 meter lange bassenget er perfekt for far, Augustin, som er triatlet.

4. En gresk perle med uendelighetsbasseng
© Mads Mogensen

Utsikten er helt fantastisk fra det hvite, arkitekttegnede huset på Antiparos i Hellas, og det svalende svømmebassenget formelig forsvinner ut i havet.

Interiøret er en hyllest til klassisk skandinavisk design fra 50- og 60-tallet.

5. Sørlandsidyll med svømmebasseng
© Maria Reme

Det vakre huset ligger godt beskyttet innerst i fjorden, med en fantastisk kontakt til sjøen. Arkitekt Ole Johan Dolva har tegnet det praktfulle familiehuset i Lyngdal.

Uteplassen og bassenget har en nydelig utsikt over sjøen.

6. Betonghus med bademuligheter
© Nils Petter Dahle

Den 380 kvadratmeter store praktboligen ligger på Høvik like utenfor Oslo og rammes inn av slanke furustammer. Arkitekt Tommie Wilhelmsen har tegnet den rå generasjonsboligen i plasstøpt betong på Høvik like utenfor Oslo

Svømmebassenget i drømmehuset er armert med glassfiberstenger i stedet for stålarmering. Dermed unngås rust og kjemikalieangrep i bassenget.
© Nils Petter Dahle

Svømmebassenget er armert med glassfiberstenger i stedet for stålarmering. Dermed unngås rust og kjemikalieangrep i bassenget.

Byggherren er spesialist på glassfiberstenger, og har importert produktet fra bekjente i Italia.

7. Drømmehus på Ibiza
© Studio Dreyer Hensley

Rosa Pil Hildebrandt og Lars Holm Hansen har bygget opp hjemmet sitt på Ibiza tilpasset det varme klimaet på den vakre øya.

De har fjernet alt av vegger og dører som det var mulig å leve uten, og det er åpent og luftig mellom kjøkkenet, spisestue og stue, og videre ut til terrassen og området rundt svømmebassenget.

Dekket rundt svømmebassenget er belagt med sandstein, en fin kontrast til det lysegrønne.

Se hele det nydelige huset her!

8. Svømmebasseng med feriefølelse
© Studio Dreyer Hensley

Marcus Wainwright og familien kjøpte det lekre sommerhuset i Bridgehampton på Long Island for tre år siden. Det er hit New York-sosieteten drar på ferie når behovet for å bytte ut skyskrapere med sand og surfing melder seg.

At er lagt til rette for at man kan leve livet utendørs. I tillegg til sitteplass rommer utearealet dusj, kjøkken, ovn, peis, et gjesteanneks og en tipi som tar opp til 20 personer.

Et svalende svømmebasseng har naturligvis også fått plass i den grønne oasen. Og hvis behovet for større bølger skulle melde seg, er stranden kun en kort spasertur unna.