Vakker & varig norsk design

Med solide materialer, tradisjonelt håndverk og en økofilosofi i bunn, lager det nye, norske designstudioet Krafted produkter for fremtiden.

Hyller
© Elisabeth Heier/Krafted

Krafted ble lansert i forbindelse med utstillingen Join by Norwegian Presence under designuken i Milano i april, der blant annet Make Me-hyllesystemet ble vist.

Drømmestart

Da Lars Ernst Hole dro til designuken i Milano i vår for å lansere Krafted, var det med innstillingen om at det ville ta tid å bygge en ny merkevare.

– Jeg hadde ingen forestilling om at vi skulle få henvendelser fra fire aktører, alle med stort nettverk. Nå får vi spredt produktene våre ut i verden kjapt, sier Krafted-grunnleggeren, som i tillegg har fått tre internasjonale nettbutikker på kundelisten – Opumo, Clippings og Pamono – er blitt headhuntet til Londons gjeveste galleri for kunst og design.

Tau av Lars Ernst Hole
© Elisabeth Heier/Krafted
Skulpturelle sidebord, produsert av Minera
© Elisabeth Heier/Krafted

Lars Ernst Hole har designet store deler av startkolleksjonen, inkludert marmorobjektet Tau. // De skulpturelle sidebordene er produsert av Minera i Oppdal-skifer, som er 750 millioner år gammel.

Internasjonale ambisjoner

– Det har lenge vært en drøm å stille ut på Mint Gallery. Nå viser vi fire produkter der under London Design Festival i september.

Krafted bygger på 20 års erfaring fra selskapet Holedesign, som har levert skreddersydde designløsninger til privatkunder og prosjekter. Med Krafted er fokuset først og fremst på produksjon av møbler og tilbehør, med mål om å vokse internasjonalt.

Modi-serien av krafted
© Elisabeth Heier/Krafted

Modi-serien består av sofa, bord og stol, og er med sine enkle, geometriske former inspirert av nordisk og asiatisk estetikk. På gulvet, lampen Ramp.

Flere om håndverket

Lars Ernst har selv designet store deler av startkolleksjonen, men ambisjonen er å knytte til seg flere designere på sikt – noe som også var en viktig grunn til å starte et nytt selskap.

– Holedesign har vært sterkt forbundet med meg. Krafted skal basere seg på ideer fra ulike designere.

Vaser i serien Eng
© Elisabeth Heier/Krafted

De vakre Eng-vasene i ulike størrelser og farger er produsert av svenske The Glass Factory.

Fokus på bærekraft

Selskapet jobber målrettet med produsenter som matcher deres egen forankring i bærekraft og godt håndverk. Produksjonen foregår per i dag i Norge, Sverige, Spania, Marokko og Italia.

– Jeg er utdannet naturgeograf og har alltid jobbet ut ifra en økofilosofi. Verden trenger færre og bedre produkter laget på en forsvarlig måte, som varer og som kan gjenvinnes.