© Birgit Fauske

Vitras nye adresse i Oslo

Den sveitsiske familiebedriften har flyttet til nye freshe lokaler sentralt i Oslo

Usikker på om Eames-stolen du finner på nett er ekte? Frykt ikke, nå kan du handle originalene midt i Oslo sentrum.

Charles & Ray Eames, Jasper Morrison og Norman Foster - designklassikerne er å finne som perler på en snor i den nye Vitra-butikken, som ligger et steinkast fra travle Karl Johan. Butikken i Akersgata 16 åpnet for få uker siden, og huser favorittene våre fra noen av de mest anerkjente møbeldesignerne gjennom de siste 83 år.

Den sveitsiske familiebedriften har siden 1953 utviklet møbler og annet tilbehør. I kolleksjonen finner du verdenskjente designklassikere utstilt på museer verden over. Vitra produserer disse etterspurte originalene i tett samarbeid med deres arvtagere, for å sikre at produktene er slik designerne selv ønsket de skulle være.

I kolleksjonen til Vitra kan du finne det beste fra dagens stjerner på designhimmelen, samt fra de gode gamle designerne vi kjenner fra før. Bedriften er kjent for produktutvikling, der opphavsmenn og opphavsrett blir tatt på alvor. Felles for alle produktene er deres strenge krav om kvalitet, form og bærekraft, og med kjærlighet for god design. Som de selv sier: «The original comes from Vitra».

Så du denne: Ny Aesop-butikk designet av Snøhetta

© Birgit Fauske

Vitra sin virksomhet er verdensomspennende, selv om det ikke finnes fler enn fem Vitra Brand Stores. Det er derfor ekstra stas å finne den nye butikken i Oslos nye satsningsområde, Promenaden!

I månedsvis har den norske besetningen sammen med et utall arkitekter og håndverkere fra hovedkontoret i Sveits planlagt flytting og innredning av nye lokaler. Vitra jobber også med noen av nåtidens mest anerkjente designere som Antonio Citterio, Ronan og Erwan Bouroullec og Hella Jongerius. Sammen med Vitra utvikler de nye spennende produkter til både private og offentlige rom.

Butikken er et ypperlig sted å stikke innom om du trenger interiørinspirasjon – enten du jakter på en ny sofa eller midre ting og gaver – for i tillegg til produkter fra Vitra og Artek, er butikken nemlig krydret med spennende og lekne asssesorarer fra mange andre mindre produsenter.

Leste du? FWSS i ny butikk med norsk innpakning

© Birgit Fauske