LAM
200 g lammemørbrad
2 kvister frisk rosmarin
2 fedd hvitløk
½ ts salt
pepper
1 sitron
1 ss olivenolje
LETTSYLTET LØK
1 rødløk
½ dl eplecidereddik
1 dl vann
2 ss sukker
FENNIKELSALAT
1 fennikel
1 lite eple
2 ss majones
1 dl crème fraîche
1 ts dijonsennep
sitronsaft
salt og pepper
1 bunt dill
Gni lammemørbraden inn med salt og pepper, hvitløk og hakket rosmarin. Skvis sitronsaft over sammen med olivenoljen og la kjøttet marinere i et par timer.
Skrell løken og skjær den i båter. Ha løk, eddik, vann og sukker i en kjele, og kok det i tre minutter. Ta kjelen av platen og la løken trekke i laken.
Fjern stilken samt de ytterste bladene på fennikelen. Skjær den i papirtynne skiver på en mandolin eller med en skarp kniv. Legg fennikelen i kaldt vann i ca. 30 minutter.
Skjær eplet i fire. Fjern stilk og kjernehus før du skjærer eplebitene i tynne båter.
Rør majonesen sammen med crème fraîche og sennep, smak til med salt, pepper og sitronsaft. Skvis vannet ut av fennikelskivene og tørk dem i et kjøkkenhåndkle. Vend fennikelen i dressingen sammen med eple og hakket dill.
Grill kjøttet i en varm grillpanne i ca. tre minutter på hver side. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile i ca. ti minutter før du skjærer det i tynne skiver.
Smør brødet og topp med fennikelsalat, lam og rødløk.