© Layered

Slik velger du riktig teppe

Malin Glemme fra Layered gir sine beste stylingtips - samtidig som hun forteller om sin nye kolleksjon.

Layered har for lengst truffet blink når det kommer til iøynefallende og delikate tepper. Nå har de lansert en ny kolleksjon under navnet Modern Oriental.

  • Under en inspirasjonsreise til Marrakech fikk jeg høre historien om landets tradisjoner, der kvinnene broderer inn symboler i tepper som de gir til mennene på bryllupsdagen. Ved hjelp av broderiene skal mannen kunne lese om kvinnens tidligere liv. Det er i tillegg vevd inn budskap som omhandler styrke, trygget, visdom og fruktbarhet, forklarer Malin Glemme, damen bak det suksessfulle teppemerket.

En vakker tanke - og som vi drømmer om å gå barføtt over.

Teppene i den nye kolleksjonen har sin egen historie å fortelle, med sterk påvirkning fra orientalsk kultur og tradisjon. Kombinasjonen av symbolene gir hvert teppe sin unike appell.

  • Vi ville gjøre en nytolkning av tradisjonen, og tok med oss ulike symbol som vi likte. Layereds kolleksjon består av fem ulike design, som i tillegg er bærekraftig.

Se også: 10 gulvtepper som løfter rommet!

© Layered

Malin sier at trendbildet stadig er i endring, men at hun nå ser to parallelle trender som er med på å styre markedet.

  • Jeg ser en minimalistisk trend med ensfargede viskosetepper og tykkere modeller. Samtidig ser jeg også mer til den bohemske stilarten, der flere går for mønster og farger.

Malin mener det er sistnevnte trend som stiller sterkest utover sommeren.

  • Vi tør mer nå enn tidligere, både når det kommer til farger og mønster. Teppet skal nå være selve sentrum i stuen. Et mer hårete teppe i ull er også en fin kontrast i et ellers så minimalistisk rom, uten at det blir for mye.

  • Et annet trendmønster vi ser, er at man nå velger større tepper enn tidligere - tepper som tar opp store deler av rommet og knytter sammen innredningen på en helt annen måte.

Hvordan velger man riktig teppe?

  • Størrelsen er en viktig faktor. Er teppet for lite, kan det se feilplassert ut. Vi anbefaler ca 40 cm ekstra på hver side, eller et teppe som rammer inn alle møblene. Når det kommer til farger liker jeg personlig å tipse om tepper som skiller seg ut, om rommet ellers er minimalistisk. I mitt gråmalte bibliotek har jeg et teppe som er i rosa tigerstriper. Det løfter hele rommet.

I sommer anbefaler Malin å flytte teppene utendørs. Der tepper kanskje føles ubrukelige og for fine til å brukes ute - kan det heller løfte området. Layred har forøvrig en kolleksjon som er laget på plastflasker som passer utmerket til uteområdet, tipser gründeren.

Se også: Nå flytter vi stuen ut!