Skap deilige oaser av grønne planter

Slik bruker du grønne vekster i interiøret. Samle flere til dekorative grupper og lag spirende kunstverk av avleggere i vinduskarmen.

Grønne oaser
© Bjørn-Johan-Stenersen

Våre interiøreksperter i den fine bloggen 2athome er en del av den grønne interiørbølgen. Hege og Bjørn Johan samler gjerne flere planter for å skape vakre stilleben. Som denne vakre grupperingen på en marmorhylle.

Ulike former og overflater skaper et organisk og spennende uttrykk, som er deilig å hvile øynene på.

Det finnes en rekke forskjellige måter å få mer planteliv inn i rommene dine på. Og det gjør virkelig en forskjell! Få flere tips hertil hvordan du skal integrere trendy grønt og planter i hjemmet ditt.

Retroplante gjør comeback
© Bjørn-Johan-Stenersen

Hege og Bjørn Johan vil gjerne løfte en gammel traver frem i lyset – Elefantøre. Den er lettstelt og trives også uten så mye lys. Perfekt nybegynnerplante for deg som ikke er født med grønne fingre, altså.

Se flere tips til hvordan du dyrker frem din indre botaniker.

Delikate avleggere
© Bjørn-Johan-Stenersen

Det finnes mange måter å bevare en levende hagefølelse innendørs, selv om det går mot mørkere tider. Her ser du noen flere eksemplerpå hvordan det kan gjøre.

En super måte å stadig øke mengden grønt i hjemmet, er å hente stiklinger fra planter du allerede har. Bruker du en gjennomsiktig vase, får du muligheten til å følge med på det magiske som skjer når naturen går sin gang.

Røttene som etter hvert sprer seg i vannet blir en vakker del av det organiske uttrykket du er ute etter. Og når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i ny jord.

Så starter livets grønne sirkel på nytt!

Få flere tips om planter og design i Bo Bedres nyhetsbrev.