Siste nytt på fargefronten

De nye fargene fra Jotun er både aktive, organiske og varme. Og de tåler slitasje!

© Jotun AS

Jotun presenterte nylig sitt splitter nye fargekart Lady Wonderwall. Serien er delt inn i tre kategorier, hvor nøkkelord er energi, eleganse og råhet.

Energi og humor
© Jotun AS

Living Wonderwall er navnet på første del av Jotuns nye fargeserie. Nytt av året er gule Spontan, grønne Studio, Lys antikkgrå og oransjefargen Vital som vises her på bildet. Blandet med Retroblå, matt sort, grått og hvitt, får man en palett full av vitalitet, optimisme, og en touch av retro.

  • Living gir energi ved hjelp av farger, forklarer fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen.

  • Det er der det nye produktet kommer inn. Wonderwall er en røff, tøff maling som tåler hverdagslivets mas. Den tåler at man slenger en sykkel eller et skateboard i veggen.

Miks og match
© Jotun AS

Tips: Vær vågal med fargekombinasjonene. Bland farger som ligger tett opptil hverandre for en lun, og spennende effekt.

Dempet komfort
© Jotun AS

Simple Living er et mer dempet fargebilde, som er både rolig og elegant. Den grå Diskret i både blank og matt versjon er sammen med den sandfargede Dempet Savanne nytt av året.

  • Med Simple Living rydder vi opp. Det er en monokrom fargeskala med myke toner. Diskret er en ny farge som vi kombinerer med Kalk for eleganse. Enkelhet er viktig, men dette er ikke minimalisme - det er organisk og mykt, sier Lisbeth.
Enkelt og organisk
© Jotun AS

For første gang er interiørbeis tatt med i fargekartet.

  • Vi har valgt å ta inn interiørbeis for å få litt struktur, for å myke opp. Céline har en kleskolleksjon med trepanel på kjolene, jeg har hentet litt inspirasjon der, sier Lisbeth.

Tips: Bruk beis på detaljer som hyller, bord og andre møbler for et mykere uttrykk.

Rå rustikk
© Jotun AS

Rustic Living er den tredje fargepaletten i Jotuns nye serie. Den rødbrune Rustikk Terracotta, olivengrønne Oliventre og mørkegule Masala er nye farger av året. Sammen med nyanser i brungrått og hvitt gir de et rustikk uttrykk med assosiasjoner til krydder, urter, og sydlige strøk.

Ifølge Lisbeth er nøkkelordet ”perfekt ufullkommenhet”.

  • Alt skal ikke være perfekt, det er det jeg kaller perfekt ufullkommenhet. Det skal være rustikk, litt tøffere. Så blander vi inn etniske varianter og nye farger som Oliventre og Masala, varme toner. Det er en etnisk, gjør-det-selv variant. Vi utfordrer egen kreativitet.
Personlig preg
© Jotun AS

Tips: Mal på frihånd for en personlig og myk vri på omgivelsene.

© Linn Carin Dirdal
  • Jeg henter inspirasjon fra klesmote, messer, hva møbelprodusentene kommer med, omgivelser, livet, naturen - alt!, sier Lisbeth.

Les mer om Lisbeths tanker rundt den nye paletten på Ladybloggen.

Lady Wonderwall fargene kommer i butikk i september 2012.