Se så fine plakater!

Danske Paper Collective har samarbeidet med norske designere, illustratører og fotografer, og laget en superfin printkolleksjon. Akkurat nå kan du se Norwegian Editions i Oslo.

Designer Andreas Engesvik, duoen Vera & Kyte og fotograf Julie Pike er blant de norske aktørene som har samarbeidet med Paper Collective om freshe prints til veggene. Den danske produsenten, som nylig åpnet sin første fysiske butikk i Kompagnistræde i København, feirer samarbeidet med en egen pop-up-shop og -galleri på Grünerløkka i Oslo denne helgen.

Er du ikke i Oslo? Se nyhetene her!

Andreas Engesvik
© Paper Collective

Designer, estetiker-til-fingerspissene og bilaficionado Andreas Engesvik ville gjøre sitt print personlig, og dermed falt valg av motiv på en bilfelg – Andreas er nemlig stor fan av klassisk motorsport. Men det er ikke hvilken som helst felg: Det håndtegnede motivet gjengir én fra den italienske produsenten Campagnolo, som også har gitt plakaten dens navn. (PS: Dette er en tidlig skisse av plakaten, den endelige vil ha små endringer)

Bergensjentene Vera & Kyte – som ble kåret til Årets nykommer i Bo Bedre Designpris 2014 – har tatt for seg bevegelse som fenomen, og har kalt sin serie On the move. De svært stiliserte formene viser henholdsvis en flokk flyvende afrikanske finker – karakterisert ved sitt irrøde nebb –, en løpende flokk gnuer på en grønn savanne og en klassisk sildestim i blått hav. Horisonten i de tre plakatene Air, Land og Sea beveger seg med motivet.

Land, design Vera & Kyte for Paper Collective.

Sea, design Vera & Kyte for Paper Collective.

Julie Pikes kunstfotografier ble lansert tidligere i høst, men er også å se i utstillingen på Grünerløkka i Oslo denne helgen.

De splitter nye plakatene er ikke tilgjengelige i Paper Collectives nettbutikk helt ennå, men de er ikke langt unna. I tillegg til å sørge for design og kunst til folket gjennom demokratiske priser, sørger produsenten også for at designen har mening: For hvert kjøp som gjennomføres, doneres en viss sum til den veldedige organisasjonen designeren/fotografen/illustratøren har valgt.