Norsk i Milano

Verdens viktigste designevent går årlig av stabelen i Milano i april. Og stjerna i år? Norge, vel! For etter denne eksklusive sniktitten på produktene som skal stilles ut, er vel heller ikke du i tvil om det?

© Siren Lauvdal, styling av Kråkvik & D'Orazio

Utstillingen Structure er et nydelig resultat av samarbeidet mellom Klubben, Norwegian Crafts og Jotun. Målet er å vise frem noen av landets beste designere og kunsthåndverkere på den verdenskjente messen i Milano. Under kan du få en sniktitt på det spennende prosjektet til noen av landets fremste interiøraktører.

Les mer om utstillingen på norwegianstructure.com
Følg Norwegian Structure på Instagram @norwegianstructure

Jotun Lady står for fargene i prosjektet, og har utviklet 2526 Støvrosa, 2438 Structure og 6232 Sjøalge (sistnevnte ikke i bildet over) spesielt til utstillingen.

  • Vår rolle i prosjektet er å designe en fargepalett som fremhever vakker kunst og design, sier fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen.

Stol, Archie av Runa Klock. Trefat, Trace av Sverre Uhnger. Skulpturer i tre og kobber, Changing perspective av Elin Hedberg. Keramikkfat, Dais av Kristine Bjaadal.

© Siren Lauvdal, styling av Kråkvik & D'Orazio

Nok en gang er Bo Bedre stolt av å få være en liten del av en stor satsning på norsk design og kunsthåndverk i Milano, under den årlige møbelmessen der. Og nok en gang har stylistduoen Kråkvik & D'Orazio og fotograf Siren Lauvdal komponert ta-pusten-fra-oss-bilder av noe av det som skal stilles ut – og du ser det her først! Verdenspremiere, rett og slett.

Men først, la oss forklare konseptet nærmere: Klubben for norske formgivere, Norwegian Crafts og Jotun har slått sine kreative krefter sammen – støttet av DogA, Lundhs, Oslo Design Fair, Utenriksdepartementet og Bo Bedre – og arrangerer en spennende utstilling i distriktet Ventura Lambrate, utenfor selve messen. 26 designere og kunsthåndverkere har jobbet ut fra konseptet «Structure» og kuratorene Jannicke Kråkvik, Alessandro D'Orazio og svenske Residences sjefredaktør Hanna Nova Beatrice (fordi det er klokt med friske, utenlandske øyne på norsk design!) har valgt ut aktørene som får stille ut. Resultatet er blitt en krysning der kunsthåndverk møter design og vice versa, og prototypene og verkene som er blitt til i kjølvannet av dette er intet annet enn besnærende, fascinerende, underfundige, ja rett og slett bare helt fantastiske!

Se utstillingen Structure – Norwegian contemporary craft and design i Ventura Lambrate i Milano, 12.–17. april, eller på Oslo Design Fair i Lillestrøm, 1.–4. september. Men aller først her. Nå. Nyt det!

Lampe, Meld av Noidoi. Skåler, Stilleben av Ann Kristin Einarsen. Mugge, Pour Pitcher av günzler.polmar. Fat, Three Cities Deconstructed av Vera & Kyte. Sofa, Between av Sara Wright Polmar.

© Siren Lauvdal, styling av Kråkvik & D'Orazio

Fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen har håndplukket tre nydelige fargetoner til Norwegian Structure-utsillingen; Støvrosa, Sjøalge og Structure.

Støvrosa er en elegant og morsom farge som passer inn i et sofistikert interiørlandskap, men kan også brukes på en leken og livlig måte. Kombinasjonene som brukes sammen med denne fargen er alfa omega.

Sjøalge er en blå-grønn fargetone som fanger opp flere av naturens elementer, toner fra havet og ikke minst fra planter.

Fargepaletten blir veldig aktuell i dagens trendbilde med den siste tonen Structure. Cognacfargen, som er inspirert av murvegg, kobber og lær, gir den spennende paletten en ekstra dimensjon.

Sammen med de tre utvalgte fargene, ser vi her (bildet over) Larkvikitt fra samarbeidspartner til utstillingen, Lundhs.

© Siren Lauvdal, styling av Kråkvik & D'Orazio

Lampe, Aerial av Bjørn van den Berg og Falke Svatun. Skjenk, Jut av Thomas Jenkins. Boks i larvikitt og ask, Sfera av Kristine Bjaadal. Mugge, Pour Pitcher av günzler.polmar. Trefat, Trace av Sverre Uhnger. Skulptur, Lämning av Aron Li.

© Siren Lauvdal, styling av Kråkvik & D'Orazio

Lampe, Gauge av Kneip. Skulptur, Loen av Kneip. Fat, Three Cities Deconstructed av Vera & Kyte. Vase, Tumble av Falke Svatun.

© Siren Lauvdal, styling av Kråkvik & D'Orazio

Bronsevase, Vigeland av Andreas Engesvik. Lysestake, Kveik av Barmen & Brekke. Bronse- og kobberskulpturer, Lämning og En glömd värld av Aron Li.

© Siren Lauvdal, styling av Kråkvik & D'Orazio

Skåler, Tillit av Sara Skotte. Fat, Steinlav av Anette Krogstad.

© Siren Lauvdal, styling av Kråkvik & D'Orazio

Lundhs er en av samarbeidspart­nerene til utstillingen, og stiller ut steinen Larvikitt Lundhs Royal. Skål, Pour Bassin av günzler.polmar. Bestikk, Monstera av Lars Beller Fjetland.