© Sight Unseen

Norge x New York

Norge teamer nok en gang opp med amerikanske designere under NYCxDesign Festival. Få med deg utstillingen om du befinner deg i New York.

For tredje år på rad inviterer kunstmagasinet Sight Unseen norsk design til New York. Utstillingen Norway x New York parer opp norske designere med amerikanske - og er du tilfeldigvis gatelangs på Manhattan i disse dager har du muligheten til å få med deg en slags vakker kulturkrasj basert på syv ulike designprosjekter.

Ideen startet i 2015, da Sight Unseen var på en reise i Norge for å møte kjente og mindre kjente designere. De oppdaget raskt at norske designere manglet tilgang på produksjon, og paret derfor opp de norske gryende designerne med amerikanske. Det ble suksess fra første dag, og gjentas nå for tredje år på rad. Etter en seks måneders lang workshop er prosjektene nå utstilt i Mulberry Street i New York.

"I år handler utstillingen mindre om hvordan man får ting produsert, men mer om hvert enkelt samarbeid, sier Jill Singer og Monica Khemsuroy bak nettstedet Sight Unseen til dezeen.com.

© Sight Unseen

Kin & Company X Henrik Ødegaard

Med en forkjærlighet for trapper og hva de faktisk blir brukt til, har Kin & Company og den norske kunstneren Henrik Ødegaard produsert et kunstverk i metall med Ødegaards lekne former og farger. De deilige bølgetrinnene ser ikke vonde ut å sitte på, akkurat.

© Sight Unseen

Souda x Stine Aas

Shaun Kasperbauer og møbeldesigneren Stine Aas har flere ting til felles: luftige linjer, metall, lekenhet og det industrielle utrykket. Under Norway x New York presenterer de et par gulvlamper. Aas er god til å kombinere det visuelle med det funksjonelle, noe hun nok en gang viser under designfestivalen i New York.

© Sight Unseen

Trueing x Andreas Bergsaker

Myke og organiske former beskriver samarbeidet til Andreas Bergsaker, Trueings Aiden Bowman og Josh Metersky. Utstillingen deres består av et par høye og et par korte lamper, med sine buende flater vendt innover. Utrykket beskrives ikke som typisk norsk, ei heller typisk amerikansk.

© Sight Unseen

Pat Kim x Ann Kristin Einarsen

Tre og keramikk er to slitesterke og estetisk pene materialer, spesielt når de får skinne sammen. Mens Pat Kim fokuserer på tre, har Ann Kristin Einarsen spesialisert seg innenfor keramikk. Sammen har de utviklet tre ulike lamper, ved hjelp av deres to favorittmaterialer.

© Sight Unseen

Eny Lee Parker x Kaja Solgaard Dahl

Eny Lee Parker og Kaja Solgaard Dahl fant tidlig ut at de hadde en felles interesse for geometriske former og bevegelser da de for første gang møtte hverandre i New York. Alt av metall på lampen er laget på et verksted i Brooklyn, utenfor New York, mens lysene er laget ved hjelp av en silikonform med en blanding av bivoks. Lyset dufter salvie og sedertre.

© Sight Unseen

Paul Loebach x Jonas Ravlo Stokke

Industrielle garasjeporter var inspirasjonen bak designen signert Paul Loebach og Jonas Ravlo Stokke, deretter tradisjonelle skyvedører i tre. Summen av disse, satt i tradisjonsrikt håndverk, er skapet Tambourine.

Se også:Hjem til Jonas Ravlo Stokke

© Sight Unseen

Objects of Common Interest x Falke Svatun

Lounge-stol får en ny betydning når Objects of Common Interest og Falke Svatun går sammen om å lage kunst. "Under brainstormingen vår så vi på referanser fra kunst i stedet for design," har designerne tidligere uttalt. Med voluminøse former, en varm tekstur og en futuristisk følelse er Tube Chair vår nye favoritt, alene eller sammen med en god venn.

Sight Unseen finner sted fra 17. til 20. mai i 201 Mulberry Street, New York som en del av NYCxDesign Festival.