Mikrotrend: Skillevegger

Det skal ikke så mye til før du føler at du er helt adskilt fra resten av verden. Skjermbrettet er nemlig tilbake!

Nå er det jo sånn, at vi allerede har revet ned alle vegger som rives kan (omtrent), og vi lever i store, åpne rom for å være mest mulig sammen med hverandre. Men så kommer det jo av og til stunder der vi faktisk har behov for litt alenetid, og for å være for oss selv. Så hva gjør designerne da? Jo, de hiver seg rundt og tegner romdelere og skjermbrett så det holder.

Små og intime soner

Jaime Hayon har tegnet en noe tradisjonell variant for expormim.es.

Tro mot vår nomadiske, fleksible levemåte for tiden, er disse skilleveggene enkle å flytte rundt på, og lar oss skape akkurat så små eller store intime soner som vi har behov for. Noen er litt mer "businesspregede", mens andre er av den mer "koselige" sorten.

Ulike farger og materialer

Til venstre: Element fra blastation.se._ Til høyre: Mae Engelgeer og Jeroen van Leur har samarbeidet om Dash Divider. mae-engelgeer.nl. _

Noen er gjennomsiktige, og gir mer en illusjon av stengte rom, mens andre er mer kompakte. Noen er til og med av planter! Vi liker dem alle sammen, og ser lett for oss at en av disse kan komme over dørterskelen hjemme om ganske kort tid. Rigg deg til med musikk på øret, en god bok i fanget og noe godt i glasset, og skjul deg fra verden bak veggen!

Fine favoritter

Når flere utgaver av Shade fra Saba Italia settes sammen, dannes nærmest en liten skog. sabaitalia.it.

Heng fine tekstiler på stumtjeneren Blanche av Meike Langer, og du har tidenes skjermbrett. meikelanger.com.

Lammhults sier det med blomster ... eller planter. Privatliv, takk! lammhults.se.

Ikea er alltid på trend! Skilleveggen Jordet er prikkete og fin.