Mikrotrend: Sidebord med hjul

Vi har snakket mye om sidebord den siste tiden, og nå skal de ikke bare være små, de skal ha hjul også!

Til venstre: House Doctor går for en stram, grafisk variant. Til høyre: Stødig og enkelt fra Normann Copenhagen. Cappellinis variant, Steel Pipe Drink Trolley, av japanske Shiro Kuramata, ble tegnet i 1968, men kom først i produksjon tidligere i år.

Ethvert hjem med respekt for seg selv på -50 og -60-tallet hadde trillebord til servering av ettermiddagsdrinken. Ganske flåsete sagt, egentlig, men det er ikke til å stikke under stol at slikt var mer vanlig på den tiden - jamfør Don Draper og gjengen. Nå har imidlertid de rullende avlastningsbordene fått sin renessanse.

Alvar Aalto designet sin Tea Cart 901 i 1936 - men den er akkurat like aktuell fremdeles.

Om det er nettopp Don & Co som har inspirert gjensynet, eller om det er nåtidens behov for en mer fleksibel hverdag, vet vi ikke. Men det er et faktum at de er tilbake, noe vi tydelig observerte under den viktige møbelmessen i Milano i april: Gamle design er satt i nyproduksjon, i tillegg til at flere nye er kommet på markedet.

Danske Simon Nygaard har laget Vega i svart mdf med messingdetaljer.

Vi liker trenden godt, selv om vi ikke helt har bestemt oss for om vi vil bruke trillebordet som avlastning på badet eller til ingrediensene til en Old Fashioned om ettermiddagen...