© Lotta Agaton og produsenten

Mikrotrend: Nå skal det veves!

Catwalken flyter over av 70-tallet. Det gjør hjemmet vårt også.

Du trodde gjerne ikke du skulle begynne med veving igjen. Kanskje ikke makrame heller? Knyttetepper? Slikt hører tross alt 70-tallet til, sammen med slengbukser, frynsete vester, semsket skinn og blondekjoler. Vel. It's back. Alt sammen – inkludert vegghengte «åklær». Nå omfavner vi nemlig – med en gjeng tekstilkunstnere i Brooklyn som ledestjerner – håndarbeidet.

Fra venstre: Knyttet ull og silke på messingstang fra coldpicnic.com, frynsete fra Hazel & Hunter på etsy.com og veggheng av merinoull og kobber fra danske Elkeland.

Vi vil veve, knytte og makramere (ikke et ord, vi vet dét), vil ta kurs og tenke ut intrikate mønstre og strukturer for å skape det mest spennende uttrykket. Og så vil vi henge det på veggen, i største alvor. Om det er 70-tallsvibber med «peace, love and understanding» i en urolig verden som har manet frem dette, eller «saktekulturen», med sin dyrking av det ekte, det nære, det håndlagde og varige, vet vi ikke. Litt av alt, kanskje.

Vi vet bare at vi skal ut og kjøpe oss en vev. Nå.

Inkainspirerte vevinger iblandet metalliske tråder fra nativeline.com til venstre, og moderne veggheng i naturfiber designet av Mimi Jung til høyre.