Kjøkkenønsker

Drivhuseffekt, råvarer og et hvitt servise - dette ønsker redaksjonen seg i juli!

© Anders Schønnemann og produsentene

Aktuelle råvarer

1. Tomater hører liksom sommeren til, og smaker fantastisk i selskap med basilikum, revet sitronskall, olivenolje spinat, chili, egg eller mozarella! Husk at tomater skal oppbevares i romtemperatur, ikke i kjøleskapet der de mister smak.

2. Nepe er en noe undervurdert grønnsak som passer perfekt til ulike typer sommermat, og som kan tilberedes på mange måter. Den kan for eksempel spises rå, og smaker fantastisk når den skrelles, skjæres i tynne skiver og serveres med litt sitronsaft eller olivenolje over. Den egner seg også godt til grilling – i større biter, penslet med olje. Eller så kan den stekes mør i smør, før den vendes inn med friske urter og litt salt.

3. Norske bær er rene sommerlykken! Fargerik, smakfull, søt og sunn luksus til frokostbordet, i salater og i desserter. Fra midten av juni kan du plukke jordbær selv, og senere også rips og bringebær, sjekk selvplukk.com for å finne et sted i nærheten.

© Anders Schønnemann og produsentene

Duket for sommer: Den danske maleren Susanne Brenøe designet det blomstrete tekstilet May i 1989, som nå lanseres som duk. Komplementer med strå og blomster i småvaser, stearinlys og hvitt servise, så kan sommerfesten bare begynne. Damaskduk, May Rye, 1760 kr, Georg Jensen Damask.

© Anders Schønnemann og produsentene

Opphengt: Kobbergryter, forklær, kjøkkenhåndklær og redskaper henger fint på denne sammenleggbare knaggrekken, formgitt av Shane Schneck, inspirert av klassisk design. 1189 kr, Hay.

© Anders Schønnemann og produsentene

Vaffelfest: Kjøkkenhåndklærne Waffle er – som navnet antyder – laget i vaffelvevd bomull, noe som gjør dem myke å ta på, pene å se på og raskt tørre igjen etter bruk! 79 kr per stykk, Juna.

© Anders Schønnemann og produsentene

Vennlig eleganse: Det sveitsiske designstudioet Big-Game har tegnet en ny bestikkserie og gitt det navnet Amici – «venner» på italiensk. De klassiske delene i serien er dekorert med en karakteristisk fasettkant på håndtakene, noe som gjør bestikket enkelt nok til å brukes som hverdagsbestikk og spesielt nok til å gjøre stas på et festdekket bord! 2238 kr for 24 deler, Alessi.

© Anders Schønnemann og produsentene

Går du for den rustikke stilen på bordet i sommer? Linduk, selvplukkede markblomster og svart keramikk er en god start! Vannmugge, Lava, 199 kr, Ellos Home.

© Anders Schønnemann og produsentene

Fint søl: La deg sjarmere av keramikk med uperfekt og flekkete glasur! Tallerken, Weekday, 229 kr for to stk, Ellos Home.

© Anders Schønnemann og produsentene

Drivhuseffekt: Få fart på spirene med et lite drivhus på kjøkkenbenken eller i vinduskarmen. Greenhouse Mini, designet av Atelier 2+, har ramme i massiv ask og et uttakbart plantebrett i galvanisert stål. 2399 kr, Design House Stockholm.

© Anders Schønnemann og produsentene

Rett fra havet: Frister du med havets delikatesser, med pasta alle vongole eller blåskjellsuppe på menyen? Gå «all in» i havtemaet og sett gryten rett på bordet, på en dekorativ bordskåner laget av små skjell! 150 kr, Tine K Home.

© Anders Schønnemann og produsentene

Innrammet: Plasser et vitrineskap på kjøkkenet, ved spiseplassen eller i stuen, og fyll det med favorittglass, vaser, og det vakre arveporselenet – så får du bedre plass i kjøkkenskapene og noe pent å se på! Skap i metall og herdet glass, The Frame Cabinet, 45 100 kr, Louise Roe.