Aktuelle råvarer
1. Tomater hører liksom sommeren til, og smaker fantastisk i selskap med basilikum, revet sitronskall, olivenolje spinat, chili, egg eller mozarella! Husk at tomater skal oppbevares i romtemperatur, ikke i kjøleskapet der de mister smak.
2. Nepe er en noe undervurdert grønnsak som passer perfekt til ulike typer sommermat, og som kan tilberedes på mange måter. Den kan for eksempel spises rå, og smaker fantastisk når den skrelles, skjæres i tynne skiver og serveres med litt sitronsaft eller olivenolje over. Den egner seg også godt til grilling – i større biter, penslet med olje. Eller så kan den stekes mør i smør, før den vendes inn med friske urter og litt salt.
3. Norske bær er rene sommerlykken! Fargerik, smakfull, søt og sunn luksus til frokostbordet, i salater og i desserter. Fra midten av juni kan du plukke jordbær selv, og senere også rips og bringebær, sjekk selvplukk.com for å finne et sted i nærheten.